Eerste beveiligers met SDR-certificaat

Tien beveiligers van Risk Security Holland hebben het certificaat ontvangen na een driedaagse training bij SDR Academy. Dit maakt branchevereniging VBe NL  bekend. De beveiligers zijn getraind in het signaleren van afwijkend gedrag.

Dit is het eerste resultaat van de mantelovereenkomst tussen VBe NL en SDR Academy voor kwaliteitsbevordering van werknemers (waaronder profiling). SDR staat voor Search, Detect en React. Oprichter Ran Cohen heeft grote ervaring in zowel buitenland (Israël) als Nederland in het ontdekken van afwijkend gedrag van bezoekers aan evenementen en openbare ruimte. SDR Academy traint medewerkers van vele verschillende (overheids)organisaties. Directeur Wilco Huijer van Risk Security Holland (tevens bestuurslid van VBe NL) hecht grote waarde aan de training. “Het is belangrijk bij grote evenementen afwijkend gedrag van bezoekers te ontdekken. Daarop zijn onze medewerkers met succes drie dagen getraind. Afwijkend gedrag is bijvoorbeeld als iemand opeens in een andere rij gaat staan. Daar moet je als beveiliger alert op zijn.”

Trainingen krijgen vervolg
Ook andere leden van VBe NL gaan hun medewerkers bij SDR Academy trainen. Zo heeft Security Inc. zich al aangemeld en gaat het bedrijf van Wilco Huijer begin 2018 tien nieuwe medewerkers aanmelden voor de training.

Meer informatie op de website van SDR Academy

Deel dit artikel via: