Eerste certificaten uitgereikt voor vakbekwaamheid CO

Dinsdag reikte voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland de eerste certificaten voor vakbekwaamheid CO uit aan monteurs van Bonarius Bedrijven, Kemkens en Feenstra. Volgens hem een belangrijke stap op weg naar de wettelijke certificering van verwarmingsbedrijven en het terugdringen van koolmonoxide-ongevallen.

De monteurs zijn nog niet ‘afgestudeerd’. Het ging nu om een pilot. Vervolgens kunnen zij vanaf het najaar hun vakbekwaamheid testen via een online-zelftoets en een praktijk- en theorie-examen afleggen. Wat bereikt is, is volgens Terpstra het resultaat van een mooie samenwerking tussen Techniek Nederland, OTIB, ISSO, kennisinstituut bouw- en installatietechniek, Kenteq, Installatiewerk en InstallQ.

Honderden slachtoffers
Jaarlijks zijn er nog altijd honderden slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging te betreuren. Techniek Nederland zegt er alles aan te doen om bij te dragen aan verbetering van de veiligheid van gasverbrandingsinstallaties en daarmee het voorkomen van slachtoffers. In navolging op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid hebben Techniek Nederland en haar leden de afgelopen tijd meerdere succesvolle acties ondernomen om kwaliteit en veiligheid beter in te kaderen en de kennis bij technisch beheerders en monteurs te verbeteren.

Gedeeld

Geef een reactie