Beveiliging nieuws

Onze partners

Akuvox

Advancis

Masset Solutions

Nimo Drone Security

PG Security Systems

Seris

Nimo Dog Security

Lobeco

Dero Security Products

MPL

Securitas

Bydemes

HD Security

CSL

Paraat

HID

G4S

Traka ASSA ABLOY

Optex

Multiwacht

Sequrix

Koninklijke Oosterberg

Avigilon Alta

Uniview

Connect Security

Paxton

NetworxConnect

Nenova

VAIBS

Milestone

ASIS

Bosch Security Systems

Alphatronics

SmartSD

i-Pro

RoSecure

Hanwha Vision Europe

VVNL

IDIS

VBN

CardAccess

JMB Groep

VideoGuard

Alarm Meldnet

ADI

Ajax Systems

SmartCell

Eizo

Secusoft

ASSA ABLOY

De Beveiligingsjurist

Genetec

Centurion

NIBHV

Top Security

VEB

Service Centrale Nederland

SMC Alarmcentrale

Trigion

OSEC

Kiwa

2N

Boon Edam

GFT

Gold-IP

Unii

ARAS

Crown Security Services

Add Secure

Oribi ID Solutions

Dahua

Eagle Eye Networks

Brivo

Hikvision

BHVcertificaat.online

20face

Seagate

DZ Technologies

Regio Control Veldt

EAL

Explicate

CDVI

SOBA

Er zijn weinig beveiligers die dit aankunnen!

4 juni 2018
Redactie
21:04

Dinsdag 5 juni 2018 opent koningin Máxima het naar haar genoemde Prinses Máxima Centrum, dat zich volledig gaat toeleggen op bestrijding van kanker bij kinderen. Om verschillende redenen stelt dit nieuwe instituut in Utrecht de hoogste eisen aan de beveiligers. Bouwens& voldeed hieraan en haalde de opdracht binnen.

Per jaar krijgen in Nederland 500 tot 550 kinderen kanker. Tot voor kort vonden onderzoek en behandeling plaats door specialisten in zeven verschillende universitaire ziekenhuizen. Door die versnipperde aanpak was het moeilijk om kennis en ervaring op te bouwen en specialisten op te leiden. Daarom worden zorg en onderzoek nu op één locatie geconcentreerd.

Inlevingsvermogen
In het centrum vindt hoogwaardig onderzoek plaats, wat op zich al goede beveiliging vereist, zeker waar het gaat om gebruik van radioactieve materialen. Dat voor wat betreft security. Daarnaast dienen uiteraard de orde en rust bewaard te worden. Dat kan een uitdaging zijn. Het instituut ontvangt dagelijks patiënten en hun ouders en familieleden. Daarbij kan het gebeuren dat mensen overmand door emoties raken en tot kalmte of zelfs tot de orde gebracht moeten worden. Dat kan niet op de traditionele manier door te wijzen op huisregels en mensen te sommeren deze na te leven. Beveiliging in een instelling als het Prinses Máxima Centrum vergt een enorme hoeveelheid tact en inlevingsvermogen. “Dat is weinigen gegeven”, stelt oprichter Michael Bouwens van het beveiligingsbedrijf. “Wij kunnen nu van start in het nieuwe centrum, maar het is heel lastig om hiervoor de juiste mensen te vinden. Beveiligers met een zorghart, die alert zijn, maar die bezoekers ook uiterst warm welkom kunnen heten en hen vriendelijk en begripvol kunnen helpen als het even te moeilijk wordt.”

 Streng geselecteerd
Jorrick is één van de streng geselecteerde beveiligers van bouwens& die de uitdaging aandurft. Wat spreekt hem aan in deze functie die zulke hoge eisen stelt? “Je wordt als het ware beveiliger plus, waarbij gastheerschap voorop staat. En dat merk je ook wel. Ik heb nog nooit zo’n uitgebreide selectieprocedure meegemaakt. Er zijn verschillende gesprekken geweest waarbij onder andere de security manager van bouwens& en de contactpersoon van het Prinses Máxima Centrum vooral wilden weten hoe ik als mens in elkaar zit en hoe ik op bepaalde situaties zou reageren. Normaal kan je bij sollicitatiegesprekken goede en foute antwoorden geven, maar dat was hier niet aan de orde.”

Heel menselijke functie
Jorrick werkt nu zo’n vier jaar in de beveiliging en eigenlijk nog langer, want op school – ROC Midden Nederland – was hij al actief als assistent coördinator bij de interne beveiligingsorganisatie. Hij werkte voor diverse bedrijven, tot hij enkele maanden geleden de vacature van bouwens& zag voor het Prinses Máxima Centrum. “Het sprak mij meteen aan. Vooral omdat het om een heel menselijke functie gaat. Dat is waar ik voldoening uit haal. Uit contacten met mensen. Zeker bij een instelling als deze. We mogen van geluk spreken dat men zich hier zo hard inzet om kinderen van kanker te genezen. Ik beschouw het dan ook als heel eervol dat ik hieraan een bijdrage mag leveren. Het is bovendien heel veelzijdig werk. Na 8 uur ’s avonds nemen wij bijvoorbeeld ook alle zorgtelefoontjes aan.”

Jorrick heeft intussen zes collega’s. De verwachting is dat spoedig meer collega’s nodig zullen zijn. Wie het aanspreekt om zo’n prachtige instelling te beveiligen en van tijd tot tijd de steun en toeverlaat te zijn van mensen die het heel moeilijk kunnen hebben, wordt nadrukkelijk uitgenodigd in gesprek te gaan met bouwens&.

Vacatures zijn te vinden op www.beveiligingnieuws.nl/vacatures.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Suricat

Seagate

Wordt een partner