Europese beveiligingskoepel Euralarm bestaat 50 jaar

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Ernst Meili de koepelorganisatie Euralarm oprichtte. Dit zou op 27 en 28 mei officieel worden gevierd, maar de algemene ledenvergadering in Brussel is om begrijpelijke redenen verplaatst naar 29 en 30 oktober.

Het begon in 1970 met 24 bedrijven uit twaalf landen en twee nationale verenigingen voor brandveiligheid. Maar geleidelijk ontwikkelde Euralarm zich tot een Europese vereniging die vandaag de dag meer dan 5.000 beveiligingsbedrijven vertegenwoordigt met gezamenlijk 700.000 medewerkers en 67 miljard euro omzet.

Normalisatie
Enkele van de hoofddoelen van Euralarm zijn het proactief bijdragen aan normalisatieprocessen, het bieden van begeleiding bij de digitalisering van de beveiligingsindustrie en het verhogen van de standaards voor opleidingen en kwalificaties om tegemoet te komen aan de behoeften van de samenleving op het gebied van veiligheid en beveiliging. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onderzoeksinstellingen.
De algemene ledenvergadering zou eind mei plaatsvinden, maar omdat het erg onzeker is hoe dan de situatie rond het coronavirus zal zijn, is besloten het evenement naar eind oktober te verzetten. Het zou te veel problemen met zich meebrengen, als dit besluit later genomen had moeten worden, aldus het bestuur.

Deel dit artikel via: