Beveiliging nieuws

Onze partners

Masset Solutions

Alphatronics

JMB Groep

Koninklijke Oosterberg

Avigilon Alta

Nenova

Gold-IP

Multiwacht

ASSA ABLOY

G4S

Alarm Meldnet

HID

Explicate

VBN

Seagate

Connect Security

ASIS

PG Security Systems

Optex

Hikvision

Akuvox

VEB

Crown Security Services

Nimo Drone Security

ADI

i-Pro

Regio Control Veldt

Securitas

Bosch Security Systems

NetworxConnect

Oribi ID Solutions

BHVcertificaat.online

Trigion

VVNL

Bydemes

20face

CardAccess

Paraat

Boon Edam

CDVI

SmartSD

RoSecure

VideoGuard

Eagle Eye Networks

Genetec

Lobeco

Centurion

Kiwa

Eizo

EAL

IDIS

Traka ASSA ABLOY

CSL

Sequrix

Advancis

SOBA

SmartCell

Milestone

De Beveiligingsjurist

Ajax Systems

HD Security

Secusoft

Dero Security Products

GFT

Unii

Hanwha Vision Europe

NIBHV

SMC Alarmcentrale

MPL

Add Secure

DZ Technologies

Uniview

ARAS

Dahua

VAIBS

2N

Brivo

Nimo Dog Security

Service Centrale Nederland

Paxton

Top Security

OSEC

Seris

Europese Focus Dag tegen woninginbraken

7 juni 2019
Redactie
00:18

Op woensdag 19 juni 2019 staat Nederland in het teken van inbraakpreventie tijdens de European Focus Day, zo maakt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid bekend. Het betreft een initiatief vanuit het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie (EUCPN).

Charlie Aptroot, burgemeester van Zoetermeer en ambassadeur Aanpak Woninginbraken, geeft de Nederlandse aftrap voor de European Focus Day in zijn eigen stad. De afsluiting van het evenement vindt plaats in Almere, waar burgemeester Franc Weerwind zal spreken over de aanpak van woninginbraken in Almere. Door het hele land vinden tijdens de European Focus Day activiteiten plaats georganiseerd door gemeenten, politie en andere partners om burgers bewust te maken van woninginbraakpreventie.

Gezamenlijke strijd tegen woninginbraken
De gemeente Almere werkt nauw samen met de politie, stadstoezichthouders en buurtpreventieteams om het aantal woninginbraken in de stad te verlagen. En met succes. Daarom worden zij op 19 juni persoonlijk bedankt voor hun inzet door burgemeester Weerwind. Marrit van Dijk, veiligheidsadviseur van gemeente Almere, benadrukt het belang van deze teams. “Deze mensen maken zich hard voor een veilig en leefbaar Almere. Mede dankzij hun inzet daalt het aantal inbraken. Wij willen hen dan ook graag in het zonnetje zetten met een zomerse barbecue op de European Focus Day.” Naast de buurtpreventieteams zijn ook vertegenwoordigers van de politie, stadstoezicht, corporaties, gemeente, de Schoor, het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid aanwezig.

Lancering virtual reality-video
Ook wordt woensdagavond 19 juni in Almere een nieuwe preventievideo gelanceerd met hardloopster Jamile Samuel in de hoofdrol waar het belang van inbraakpreventie centraal staat. Deze virtual reality-video, die de burger met een speciale bril bekijkt, laat zien hoe de kans op een woninginbraak verlaagd kan worden. Het ministerie van Justitie en Veiligheid maakte deze video in samenwerking met het CCV. Volgens Marjoke Korff de Gidts, adviseur woninginbraak bij het CCV, kan deze video worden ingezet bij bijvoorbeeld voorlichtingsbijeenkomsten voor burgers. De kijker heeft volgens haar écht het idee dat hij erin zit, doordat hij 360 graden kan draaien en zo ziet wat hij zelf kan doen om de kans op een inbraak te verlagen.

Gevoel van veiligheid
Sybren van der Velden, werkzaam bij de Politie als landelijke projectleider woninginbraken en heling haakt daarop aan: “Een inbraak in je woning tast je gevoel van veiligheid enorm aan. Het zal je maar overkomen dat een wildvreemde je huis openbreekt, doorzoekt en je spullen steelt. Je eigen plek waar je je het veiligst moet voelen. Je kan zelf heel veel doen om een inbraak te voorkomen. Daarom staat woensdag 19 juni in het teken van preventie om woninginbraak tegen te gaan. Word geen slachtoffer, doe mee!”
Ook in onder andere Tilburg, Rotterdam en Hoogeveen vinden activiteiten plaats tijdens deze European Focus Day. Wie zelf activiteiten heeft om woninginbraken te verlagen, kan deze  hier aanmelden. Ook is op deze pagina meer informatie te vinden rondom deze Europese campagne.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Videoguard

MPL

Suricat

Wordt een partner