Europese reizigers weinig bezorgd over veiligheid

Slechts een derde van de Europese zakenreizigers maakt zich zorgen over de veiligheid en beveiliging in andere landen. Dat blijkt uit onderzoek van Carlson Wagonlit Travel (CWT). Terrorisme komt pas op de vijfde plaats in het rijtje van belangrijkste veiligheidsrisico’s.

Maar 35 procent van de zakenreizigers is bang voor een terreuraanslag in het buitenland. De grootste zorg is het vergeten van iets wat onmisbaar is tijdens de zakenreis. Ook over het verliezen van iets dergelijks maken veel reizigers zich zorgen. 37 procent houdt rekening met het risico om aangevallen of beroofd te worden in het buitenland, maar dat is gelijk aan het percentage dat bang is voor slecht weer op de bestemming.

Beveiligingsmaatregelen
Het onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 1.900 Europeanen die meer dan vier zakenreizen per jaar maken. Twee derde hiervan meent dat beveiligingsmaatregelen de risico’s op reis kunnen minimaliseren. Zeven op de tien reizigers zegt beveiligingsprotocollen van de werkgever belangrijk te vinden, al worden deze lang niet altijd nageleefd. Iets meer dan twee derde sluit een reisverzekering af voor zakenreizen. Omstandigheden kunnen de angst wel vergroten. Een op de vijf reizigers heeft wel eens om veiligheidsredenen een reis geannuleerd.

Deel dit artikel via: