BAM waterleidingsprinkler wint Innovatieprijs brandveiligheid 2015

BAM Techniek Fire Protection heeft met de productinnovatie waterleidingsprinkler de Innovatieprijs Brandveiligheid 2015 gewonnen tijdens het Nationaal Brandveiligheidsevenement in Utrecht.

Innovatieprijs brand veilgheid 2015De speciale woonhuisprinkler heeft de Innovatieprijs gewonnen omdat het een eenvoudige en betaalbare sprinklerinstallatie is voor (grondgebonden) rijtjeshuizen. De installatie heeft genoeg aan de standaard waterleidingdruk en de volumestroom die doorgaans in woningen beschikbaar is.

BAM Techniek ontwierp deze speciale woonhuissprinkler in samenwerking met de brandweer, waterleidingbedrijven, overheid en enkele andere bedrijven.  De sprinkler is direct op de waterleiding aan te sluiten en dat is een grote stap voorwaarts.

De genomineerden krijgen de mogelijkheid om tijdens het Nationaal Brandveiligheidsevenement, in 3 minuten, hun inzending te presenteren. Bij de jurering wordt gelet op vernieuwend denken, de bruikbaarheid en toepasbaarheid van de inzending en de mate waarin het bijdraagt aan een integrale visie op brandveiligheid.

Het Nationaal Brandveiligheidsevenement draaide dit keer helemaal om het thema ‘Kwaliteit bouwen, brandveilig houden’.

Eerder verschenen: Gerco brandpreventie wint innovatieprijs-brandveiligheid 2014

Gedeeld

Geef een antwoord