Beveiliger Dennis van Eijk wint de V-factor 2015

Zorgbeveiliger Dennis van Eijk van beveiligingsbedrijf Safened Security is winnaar van de V-Factor 2015.

Volgens de vakjury realiseert hij zich dat zijn sociale vaardigheden elke dag weer op de proef worden gesteld. Hij laat als beveiliger zien meer te zijn dan alleen de ‘man met het v-tje’. Hij is ook een teamspeler. Collega-beveiligers en zorgpersoneel kunnen op hem rekenen en dat is belangrijk op een werkplek waar emoties soms hoog kunnen oplopen. Van Eijk is hierdoor de ideale ambassadeur van de beveiligingsbranche.

De trotse winnaar werd officieel gehuldigd vlak voor de officiële opening van de Week van de Veiligheid in de Malietoren in Den Haag en ontving een een iPad en een oorkonde.

V-Factor
Marianna Clarijs, woordvoerder van de campagne Veiligheid raakt iedereen: “Van de beveiliger wordt een professioneel en actief optreden verwacht, alert zijn alleen is niet voldoende. Met de V-factor zijn we op zoek gegaan naar beveiligers die hierin uitblinken. We laten zo het rolmodel zien: beveiligers die actief inspelen op hun omgeving, communicatief zijn en vertrouwen opwekken. Dit herkent de jury sterk in alle drie de finalisten.” De andere finalisten zijn Cor Norder (G4S) en Mark Bedet (Safened Security). De jury is vol lof over de finalisten. “Ze zijn alle drie echte ambassadeurs voor het beveiligingsvak. Zij onderkennen de diversiteit en verantwoordelijkheid van hun functie en brengen die met verve in praktijk. Elke finalist wil het vak beter op de kaart zetten en meer inhoud geven”, aldus het juryrapport.

De winnaar is gekozen aan de hand van stemmen op Facebook en het oordeel van de vakjury. De jury van de V-factor 2015 bestaat uit vertegenwoordigers van werknemers- en opdrachtgeverszijde en van de beveiligingsbranche: Duco Hoep (secretaris SOBB), Leatitia Griffith (voorzitter Nederlandse Veiligheidsbranche), Jacqueline Panneman (De Unie Security), Rob Hamberg (Beveiliging Nieuws), Elbert Roest (burgemeester Laren en lid Comité van Aanbeveling Veiligheid raakt iedereen).

V-factor V-Factor 3 V-Factor 4
Zie ook: Week van de Veiligheid van start (foto’s)

De verkiezing Wie heeft de V-factor? is een initiatief van sociale partners in de beveiligingsbranche en maakt deel uit van de campagne Veiligheid raakt iedereen.

Beveiliger Gerard van Manen (22) van beveiligingsbedrijf Securitas was in 2013 de winnaar van de V-factor tijdens de ASIS Europe conferentie. Beveiliger Estrella Perez van Bluestar Security & Services uit Breda was vorig jaar de winnaar van de V-factor Vrouw.

Meer foto’s: V-factor 2015 en minister Van der Steur

Gedeeld

Geef een reactie