Cyber Security Week in Den Haag van start

Wethouder Ingrid van Engelshoven van de gemeente Den Haag en leerlingen van de Paschalisschool hebben maandagochtend de Cyber Security Week van The Hague Security Delta geopend.

De Cyber Security Week staat Den Haag staat in het teken van internetveiligheid, met als hoogtepunt de internationale Global Conference on Cyberspace (GCCS2015) in het World Forum op donderdag en vrijdag.

Cyber Security WeekThe Hague Security Delta organiseert de hele week een groot aantal evenementen rond cyber security. De leerlingen begonnen maandag met een zogenoemd Hack Lab, waarbij scholieren uit groep 8 kennis maken met de risico’s van internet. Ook gaan zijn aan de slag met de Google Glass, een drone en een virtual reality-bril. In de middag zijn er activiteiten voor studenten van hoge scholen.

Dinsdag is een contactdag voor specialisten in cyber security, vindt een presentatie van de NAVO plaats en komen er handelsmissies naar HSD. Woensdag worden twintig Nederlandse innovaties gepresenteerd op het gebied van cyber security. Ook wordt door minister Henk Kamp bij HSD de Innovation Room geopend. In de middag wordt een nieuw ‘wapen’ tegen DDoS-aanvallen gepresenteerd. Ook vinden woensdag diverse workshops plaats over onder andere cyber war, cyber crime en de risico’s van cyber crime voor de veiligheid van ziekenhuispatiënten. ‘s avonds vindt in het Haagse Stadhuis de openingsreceptie plaats van de Global Conference on Cyberspace.

GCCS2015Doel van de GCCS2015 is de internationale samenwerking op internetgebied verder te verbeteren. Ook spreken de deelnemers over normen voor verantwoord gebruik van internet. Daarmee willen zij de rol die het internet kan spelen bij het vergroten van welvaart en welzijn versterken. De GCCS2015 is een vervolg op conferenties in Londen (2011), Boedapest (2012) en Seoul (2013). Naast regeringen nemen ook internationale organisaties, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties aan de conferentie deel. De conferentie wordt georganiseerd door 4 ministeries: Buitenlandse Zaken, Veiligheid & Justitie, Economische Zaken en Defensie.

Gedeeld

Geef een reactie