Dahua demonstreert oplossingen met kunstmatige intelligentie

Camera’s worden steeds nauwkeuriger in het herkennen van gezichten. Dat wordt nog eens duidelijk tijdens de door Dahua op 14 maart georganiseerde Solution Day. Gedemonstreerd wordt onder andere een technologie die camera’s leert om eenmaal waargenomen gezichten steeds beter te herkennen.

Als iemand meewerkt aan elektronische gezichtsherkenning, gaat het meestal wel goed. Maar wat als camera’s bedoeld zijn om bijvoorbeeld geregistreerde winkeldieven in een winkel te herkennen? Dan wordt het lastiger. Dahua introduceert hiervoor een technologie die feature modeling wordt genoemd. Hierbij worden bij elke waarneming de belangrijkste kenmerken van een gezicht vastgelegd en zo nodig gecorrigeerd. Zo wordt de herkenning steeds nauwkeuriger.

Uitgebreid platform
Tijdens de Solution Day in Zoetermeer komen ook nog andere onderwerpen aan bod op het gebied van kunstmatige intelligentie. En er wordt getoond wat met metadata zoal mogelijk is, zoals het zeer snel terugvinden van camerabeelden op basis van enkele kenmerken. Speciale aandacht gaat uit naar de nieuwe DSS Pro-software van Dahua. Dit is een uitgebreid platform voor het beheer van grote camerainstallaties. Ook apparatuur van derden wordt ondersteund, als deze compatibel is met ONVIF. Verder kunnen externe fabrikanten softwaremodules ontwikkelen voor DSS Pro. Daarvoor stelt Dahua een software development kit beschikbaar. De Solution Day vindt plaats in de gloednieuwe showroom van Dahua in Zoetermeer. Deelname is kosteloos, maar aanmelding is wel verplicht. Dat kan via sales.benelux@dahuatech.com.

Gedeeld

Geef een antwoord