De toekomst van de nieuwe generatie cyberrisico’s

Drie Nederlandse bedrijven in cybersecurity bundelen hun kennis over de toekomst van cybersecurity in een seminar over de toekomst van nieuwe generatie cyberrisico’s. Dit gebeurt donderdag 28 september in het kader van de Cyber Security Week in Den Haag.

Het gaat om de bedrijven BitSensor, Cybersprint en RedSocks en het thema is de vraag hoe organisaties zich kunnen weren tegen de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ‘Next Gen Cyber Risks’.
Steeds meer bedrijven krijgen te maken met de regels omtrent cybersecurity. De huidige wetgeving noodzaakt bedrijven om zich goed te beschermen tegen de steeds veranderende gevaren van cyberaanvallen. Recente voorbeelden als Wannacry en Petya wijzen erop dat het vaak moeilijk is om goed in te spelen op het veranderende digitale landschap. Cyber Threat Intelligence en Digital Risk Monitoring kunnen bijdragen aan een groter bewustzijn van actuele Cyber risico’s, aldus de organisatoren van het seminar.

Seminar Next Gen Cyber Risk
Voor het seminar ‘Next-Gen Cyber Risk’ delen drie partijen op het gebied van cybersecurity hun kennis en expertise met de gasten. In de dagelijkse praktijk werken zij aan het beschermen van grotere organisaties en komen zij op hun pad veel nieuwe vormen van cyberrisks tegen.
Alle drie de bedrijven zijn lid van The Hague Security Delta. Hierin werken ze samen om kennis te delen en elkaar te versterken. Deze missie wordt kracht bijgezet door het organiseren van het seminar, waarmee ze een levendige discussie verwachten, die veel organisaties kan helpen met nieuwe inzichten.

Duurzame oplossingen
“Cyberveiligheid is geen spel dat zich binnen landsgrenzen afspeelt”, zegt co-founder en CEO, Ruben van Vreeland, van BitSensor. “Cyberdreigingen evolueren snel en leggen bij bedrijven en overheidsinstellingen druk op het kunnen blijven naleven van wet- en regelgeving”, voegt oprichter en CEO Pieter Jansen van Cybersprint toe. Volgens oprichter en CTO Pepijn Janssen van RedSocks Security leven we in een samenleving waar de markt van cybercrime sneller groeit dan de markt voor oplossingen om cybercrime tegen te gaan. “Tijdens het seminar willen we de gelegenheid bieden om samen met andere professionals te sparren over duurzame oplossingen die tenminste het komende decennium zullen halen.”

Gedeeld

Geef een antwoord