Genomineerden Innovatieprijs Brandveiligheid 2015 bekend

De nominaties voor de Innovatieprijs Brandveiligheid 2015 zijn bekend.

De genomineerden zijn de brandwerende manchet op rol (CFS-C EL) van Hilti Nederland, de verhuisbare watermistunit van NATER Gas & Vloeistofsystemen en de waterleidingsprinkler van BAM Techniek. De inzendingen zijn beoordeeld op de aspecten innovatie, integrale brandveiligheid en bruikbaarheid.

Innovatieprijs Brandveiligheid 2014De drie genomineerden voor de Innovatieprijs Brandveiligheid presenteren op 16 april hun idee en geven een korte toelichting tijdens het Nationaal Brandveiligheidsevenement. De bezoekers van het Nationaal Brandveiligheidsevenement 2015 bepalen wie de Innovatieprijs Brandveiligheid 2015 wint.

Brandwerende manchet op rol
Met het brede toepassingsveld biedt dit product volgens producent Hilti ‘een gecertificeerde oplossing voor veel voorkomende praktijksituaties die in het verleden de nodige hoofdbrekens opleverden voor de gebouweigenaren’. Hierbij moet worden gedacht aan situaties waarbij de manchet niet in zijn geheel om een leiding past of waarbij leidingen in een hoek of tegen de wand geplaatst zijn. Ook kan het product uitkomst bieden in situaties waarbij met een kniestuk een leiding vanuit de vloer gelijk een bocht van 87 graden maakt.

Watermistunit
Met de verhuisbare watermistunit krijgen verminderd zelfredzame mensen volgens de ontwikkelaar een goede overlevingskans bij brand. Zodra de brandmelder alarm geeft, wordt de watermistunit geactiveerd. Gedurende 15 minuten blijft deze unit een zeer fijn vernevelde watermist in de kamer sproeien.’Hulpverleners krijgen zo 15 minuten tijd om te kunnen komen assisteren bij een veilige en succesvolle evacuatie’, aldus Nater.

Waterleidingsprinkler
De waterleidingsprinkler van BAM Techniek – Fire Protection is volgens de ontwikkelaar een eenvoudige, betaalbare sprinklerinstallatie voor woningen. De woonhuissprinkler heeft genoeg aan de standaard waterleidingdruk en de volumestroom die doorgaans in woningen beschikbaar is. Daardoor kun je de sprinkler direct op de waterleiding aansluiten.

De drie genomineerden krijgen tijdens het evenement de gelegenheid om een korte toelichting te geven op hun inzending.

Gedeeld

Geef een antwoord