Gerco Brandpreventie wint Innovatieprijs Brandveiligheid 2014

Gerco Brandpreventie heeft de Innovatieprijs Brandveiligheid 2014 gewonnen met twee productinnovaties: de Flex Tube en de Flex Box. De prijs werd uitgereikt tijdens het Nationaal Brandveiligheidscongres.

De Flex Tube en de Flex Box zijn flexibele kabelboxen. Beide zijn te openen, waarna er eenvoudig een nieuwe kabel doorgevoerd kan worden, of een bestaande kabel vervangen. Beide producten zijn getest volgens NEN EN 1366-3 en flexibel in het gebruik doordat de Flex Tube vervangen kan worden en de Flex Box kan worden vervangen en verwijderd. Het risico op niet herstelde doorbrekingen in brandwerende afdichtingen ten behoeve van kabeldoorvoeren is hiermee geminimaliseerd.

De 230 deelnemers aan het congres in theater CineMec te Ede lieten met een plenaire stemming weten het meest enthousiast te zijn over de vinding van Gerco. De andere genomineerden waren de CU-LT brandklep op afstand van Rf-Technologies en Safetycrete, een brandveilige betonvloer van Tebodin en Mebin.

CU-LT brandklep op afstand
Een gecertificeerde oplossing voor het plaatsen van een brandwerende klep op afstand van de wand die zorgt voor een brandveilige doorvoering. Om te voldoen aan de classificatiedocumenten, moeten brandkleppen volgens de testvoorwaarden worden geïnstalleerd: afhankelijk van het type wand, moeten de beschreven installatie en het afdichtingsproces zorgvuldig worden nageleefd. Omdat brandkleppen op bouwterreinen geïnstalleerd worden en niet in een laboratorium, ontstaan vaak onveilige situaties. In de werkelijkheid komt het regelmatig voor dat de klep niet met het klepblad midden in de wand kan worden geplaatst. De CU-LT brandklep op afstand biedt hiervoor een oplossing met een brandwerendheid van 60 tot 90 minuten.

Safetycrete
Een brandveilige betonvloer voor ruimtes en plaatsen waar gewerkt wordt met (zeer) brandbare vloeistoffen. Door het toepassen van dit ‘zeer open’ beton wordt een vlakke vloer gecreëerd met een zeer groot absorberend vermogen. Doordat de vloeistof vrijwel direct wegzakt in het Safetycrete, wordt een sterke reducering van uitdamping bereikt. Daarnaast wordt door de vermindering van uitdamping het brandvermogen beperkt.

Gedeeld

Geef een antwoord