Honderden noviteiten tijdens IFSEC in Londen

Van dinsdag 20 tot en met donderdag 22 juni vindt in Londen de jaarlijkse vakbeurs IFSEC plaats. Aan deze internationale beurs nemen honderden beveiligingsfabrikanten uit tientallen landen deel. Er vinden gelijktijdig beurzen plaats over brandbeveiliging, facilities, arbo en grensbewaking.

Het is alweer de 44ste keer dat deze beurs plaatsvindt. En ook dit keer komen weer tienduizenden geïnteresseerden naar Londen om te zien wat de internationale beveiligingsindustrie zoal te bieden heeft. Ook Beveiliging Nieuws is drie dagen aanwezig om met de productspecialisten en CEO’s van de belangrijkste bedrijven te spreken over de laatste ontwikkelingen. Op IFSEC International zelf natuurlijk, maar ook op FIREX International voor brandbeveiliging, Facilities Show voor facility-managers, Safety & Health Expo voor arbeidsveiligheid, Field Service Management en Professional Clothing Show.

Gezichten en voertuigen herkennen
Speciale aandacht gaat dit jaar uit naar grensbewaking. Er zijn vele seminars op dit gebied, maar er worden ook boeiende demonstraties gegeven van de nieuwste beveiligingssystemen op dit gebied. Zo zijn er ook tientallen seminars over andere onderwerpen te zien en wordt onder andere getoond wat met drones mogelijk is.
De meeste bezoekers komen echter voor de ongeveer zeshonderd fabrikanten en distributeurs op de beursvloer. Bijvoorbeeld voor Avigilon, een innovatieve Canadese camerafabrikant die in Nederland vertegenwoordigd wordt door onder andere AVD Security en Lobeco. Deze demonstreert een nieuw systeem dat gezichten en voertuigen herkent in camerabeelden. Ook kunnen systemen van Avigilon afwijkend gedrag herkennen. Ze leren vanzelf steeds beter welk afwijkend gedrag wel of niet tot alarm moet leiden.

Radardetector bij Axis
Ook Axis kan altijd rekenen op grote drukte op de stand. Deze bekende camerafabrikant komt met steeds meer andere producten dan camera’s. Dit jaar wordt een radardetector voor buitenbeveiliging gepresenteerd, de D2050VE, die heel nauwkeurig indringers kan lokaliseren. Natuurlijk zal ook het modulaire camerasysteem uit de FA-serie te zien zijn, evenals de P13-serie die bestaat uit camera’s voor moeilijke lichtomstandigheden.
Bosch laat camera’s zien die speciaal bedoeld zijn voor het vroegtijdig signaleren van brand in zeer grote ruimten of op fabrieksterreinen. De Aviotec heeft allerlei intelligentie aan boord om alleen te reageren op echte brandverschijnselen. Daarnaast gaat Bosch uitgebreid in op de ‘connected world’ en op welke eisen dat aan beveiliging gaat stellen.

Ingebouwde intelligentie
Het grote nieuws bij camerafabrikant Dahua is 4K-resolutie via HDCVI-technologie. Dit werkt in combinatie met bestaande coax-netwerken, waardoor tegen relatief lage installatiekosten verouderde analoge systemen vervangen kunnen worden door 4K-technologie. Daarnaast presenteert Dahua camera’s met hoogwaardige ingebouwde intelligentie voor het herkennen van tal van factoren die een reden voor extra alertheid vormen.
Genetec biedt naast vele oplossingen voor camerasurveillance ook systemen voor het snel registreren van kentekens en voor het beheer van deuren in een gebouw. Nieuw is een systeem dat winkeliers uitgebreide informatie verschaft over het gedrag van klanten. Verder demonstreert de Canadese fabrikant het Clearance-systeem. Dit verzamelt video uit het camerasysteem, maar ook uit bodycams en zelfs beelden van smartphones. Alles wordt overzichtelijk opgeslagen en kan via diverse apparaten worden bekeken.

Bandbreedte en opslagcapaciteit
Hanwha Techwin (voorheen Samsung) laat de nieuwste ontwikkelingen zien rond WiseNet. Dit is de computer in de camera waarmee de functionaliteit is te bepalen. Zo kan naar gelang de behoefte steeds meer intelligentie worden toegevoegd. Nieuw is verder WiseStream, waarmee de compressie met nog eens 75 procent is te verhogen, wat enorm bespaart op bandbreedte en opslagcapaciteit.
Hikvision, in Nederland geleverd door onder andere Lobeco en PG Security Systems, laat indrukwekkende progressies zien op het gebied van intelligente camera’s. Met DeepInmind is zeer nauwkeurig het gedrag van mensen te signaleren. Gezichten worden herkend, evenals andere uiterlijke kenmerken. Ook voertuigen zijn eenvoudig te herkennen met de nieuwe technologie. Verder presenteert deze fabrikant 4K-kwaliteit via de coax.
IDIS viert niet alleen het 20-jarige bestaan tijdens IFSEC, maar laat ook unieke innovaties zien, zoals een variant op H.265, waarmee nog eens 90 procent extra besparing op bandbreedte en opslagcapaciteit kan worden bereikt, zonder kwaliteit in te leveren. En wie in een toezichtcentrale werkt zal UX Controls een verademing vinden. Onregelmatig bewegende objecten zijn er perfect mee in beeld te houden. Verder toont IDIS VA in the Box voor analyse van wat in onder andere winkels gebeurt en een geavanceerd systeem voor kentekenherkenning.

Uitgebreide mogelijkheden
Bij Milestone Systems zijn niet alleen de nieuwste versies van de bekende videomanagementsoftware te zien, maar zijn ook diverse partners te gast, die speciale toepassingen ontwikkelen op basis van de Milestone-platforms. Voorbeelden zijn rookdetectie, bodycams en video-analytics.
Nedap komt met Mobile Access Control Entities (Mace), waarmee een smartphone als toegangspas kan dienen. Dat kan via directe signalen, maar ook via een op het scherm afgebeelde QR-code.
Paxton presenteert het nieuwe Net2 Entry Touch-panel, waarmee heel representatief toegang verleend kan worden. Natuurlijk zijn ook andere noviteiten binnen het Net2-programma te zien, evenals de uitgebreide mogelijkheden van Paxton10, het ‘out-of-the-box’ systeem voor toegangscontrole, videomanagement en gebouwbeheer. CEO Adam Stroud van Paxton heeft 20 juni om 12u een seminar over wat tegenwoordig mogelijk is met toegangscontrole binnen een security management-systeem.

Beul van een recorder
Risco Group presenteert het nieuwe, draadloze Agility4 voor woningen en bedrijven. Het heeft een relatief groot bereik, waardoor het in te zetten is in grotere gebouwen. Inbraakalarm kan direct, eventueel op een smartphone, met camerabeelden worden geverifieerd. Nieuw zijn verder oplossingen voor woningautomatisering (Smart Home), ProSys Plus, een alarmsysteem voor bedrijven volgens veiligheidsklasse Grade 3 en WiComm, een instapsysteem voor de particuliere markt.
Tiandy, een Chinese fabrikant die in Nederland door Lobeco wordt vertegenwoordigd, laat verschillende indrukwekkende noviteiten zien, zoals een panoramische camera met 12 megapixels aan resolutie en een beul van een videorecorder waarin zestien harddisks passen en die 4K-resolutie en H.265-transmissie ondersteunt.
Er is vanzelfsprekend nog veel meer te zien, maar daarover berichten wij de komende dagen!

Gedeeld

Geef een antwoord