Impressie eerste dag SecurityLIVE in Den Bosch

Een groot aantal distributeurs en fabrikanten presenteerde zich 30 mei op de nieuwe vakbeurs SecurityLIVE in de Brabanthallen. Het evenement is gericht op beveiligingsinstallateurs en is ook op 31 mei nog te bezoeken.

Hoewel de beurs in recordtijd was georganiseerd, gaf het geheel een nette indruk. De grootste distributeurs, ADI en SmartSD, ontbraken, omdat deze al eigen evenementen organiseren, maar verder was er een breed aanbod met diverse partijen.
Zo was er PG Security Systems, dat naast de eigen noviteiten de demonstratietruck van Hikvision liet zien.
Hierin waren tal van intelligente video-oplossingen te zien, waaronder een systeem dat automatisch gezichten kan blurren als dat wegens de privacy vereist is.
Ook ARAS pakte flink uit met een eigen stand en een aparte stand voor het nieuwe merk AJAX, dat draadloze en fraai vormgegeven componenten voor inbraakinstallaties produceert. Op de eigen stand was CardAccess 4000 te zien. Ook werd een nieuwe softwareversie van Phera getoond, evenals de videomanagementsoftware van Eocortex en DoorProtect Plus van AJAX. Dit laatste product biedt detectie van inbraak door ramen en deuren. De detector functioneert zelfs wanneer het raam open staat. Tot slot toonde ARAS switches van Utepo. Deze bieden een hoog Power-over-Ethernet-vermogen en zijn geschikt voor UTP-kabels tot 250 meter met Power-over-Ethernet.
Bij Lobeco viel vooral de SAM-robot op, die keurig, zonder ergens tegenaan te botsen, rondjes langs de stand reed. Daarnaast pakte de distributeur flink uit met het cameramerk Tiandy, waarvan onder andere de Super Starlight AEW IR PTZ domecamera’s werden getoond. Deze beschikken over Auto Early Warning (AEW) waarmee indringers niet alleen worden gesignaleerd, maar ook weggejaagd. Van Siemens toonde Lobeco de modulair uitbreidbare Cerberus Pace ontruimingsinstallatie. Deze werkt op basis van digitale audio via ethernet met gesproken woord. Verder werden de ZeroWire inbraakbeveiligingsproducten getoond.
Opvallend was ook de presentatie van de Nederlandse Veiligheidsdienst Groep. Met een aantal bouwsteigers werd verteld dat het bedrijf volop in ontwikkeling is en grote ambities heeft. De gloednieuwe lichtbak die getoond werd, zal na de beurs aan het gebouw van de particuliere alarmcentrale in Goes worden bevestigd. Tijdens de beurs werd een contract getekend met Chiron Security Communications, dat eveneens met een stand op de beurs aanwezig was.
Ook NVD Beveiligingen was aanwezig met een grote, opvallende stand midden in de beurshal. Veel nadruk werd gelegd op de relatief nieuwe activiteit: het beveiligen van informatiesystemen, wat in samenwerking gebeurt met de bekende softwarefabrikant ESET.
Easy Secure liet de nieuwste biometrische oplossingen zien, die bovendien van een prachtig design zijn.
IDIS is nooit zuinig als het om beurspresentaties gaat. Het bedrijf heeft dan ook altijd veel om te laten zien en over te praten, omdat het vooral door innovatie de felle concurrentiestrijd wil volhouden.
JH Security legde de nadruk vooral op de nieuwste camerasystemen van Everfocus. Te zien was bijvoorbeeld de Vanguard-serie met hybride DVR voor 4+2, 8+4 en 16+8 kanalen. De recorder ondersteunt Onvif-compliant IP-camera’s tot 5Mpx, AHD, TVI FullHD-camera’s en SD-camera’s tot 960H. Er kan maximaal 12 TB aan beeldmateriaal worden opgeslagen. Verder toonde JH Security de Everfocus 4MPx-camera’s, waaronder de EBN468, EDN468, EMN468 en EZ468.

Opleidingen
De enige opleider op de beurs was SOBA, dat onder andere de MBV Zomerkamp presenteerde. Installateurs kunnen hierdoor in slechts 4 weken hun MBV-diploma behalen.
RoutIT was aanwezig om promotie te maken voor de installateurs-app. Deze biedt onder andere een mogelijkheid om met de smartphone in de hand een testrondje te lopen, na het installeren van een nieuw alarmsysteem. Tijdens het lopen is na te gaan of de meldingen van de detectoren bij de particuliere alarmcentrale binnenkomen, zonder dat daarvoor contact met een centralist nodig is.
Alarm Meldnet stond op de beurs om bekend te maken dat het gecertificeerd is conform EN50518, ISO9001 en ISO27000. De laatste norm heeft betrekking op informatiebeveiliging en is nog redelijk uniek in meldkamerland. Verder demonstreerde het bedrijf een app, waarmee eindgebruikers zelf een alarmmelding kunnen verifiëren, om de gevolgen van nodeloos alarm te vermijden.

Gedeeld

Geef een antwoord