Masterclass: van inbraakdetectie naar security-management

Een alarmsysteem dient doorgaans voor het signaleren van inbraak. Er is echter veel meer mee mogelijk. Dat zal blijken tijdens de masterclass Inbraakdetectie, waaraan gratis kan worden deelgenomen tijdens het Security Café, een evenement voor beveiligingsinstallateurs op 31 mei in Nijkerk.

Een van de vele activiteiten tijdens het Security Café 2018 is de masterclass Inbraakdetectie. Deze laat beveiligingsinstallateurs zien welke mogelijkheden er met deze systemen nog meer zijn dan de traditionele inbraakdetectie alleen. Zo wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan de mogelijkheden van toegangscontrole. Hoe kan het inbraakdetectiesysteem eenvoudig uitgebreid worden met toegangscontrolelezers en wat kan de gebruiker hier mee?

Videoverificatie
Steeds vaker worden ook videocamera’s- en recorders aangesloten op de systemen voor inbraakdetectie. Intelligent Video Surveillance functies in de camera, zoals bijvoorbeeld tripwire, kunnen bekende buitendetectieoplossingen eenvoudig vervangen. Via de inbraakdetectie wordt een alarm gegenereerd als een persoon bijvoorbeeld een terrein betreedt. Maar ook het starten van de opname als de inbraakdetectie pas is ingeschakeld is een functie die veel meerwaarde heeft maar toch maar weinig wordt toegepast.
Stand alone-systemen zijn bijna niet meer denkbaar. Maar wat zijn de mogelijkheden en voordelen van integratie? Aan de orde komen onder andere integraties met KNX, Crestron en security managementsystemen.

Mistmachines, apps en de nieuwe VRKI
Als meeneembeperkende maatregel wordt de mistmachine steeds vaker ingezet. Vooral in winkels. Tijdens de masterclass worden de aandachtspunten ten aanzien van de koppeling aan het inbraakdetectiesysteem uitvoering belicht. Met de juiste voorzorgsmaatregelen wordt een nodeloze activering voorkomen en zal de mistmachine alleen aangesproken worden als dat nodig is.
Verder is het gebruik van een app inmiddels bijna standaard geworden in ons dagelijkse leven. Hoe zit dat in combinatie met een inbraakdetectiesysteem? Welke voor- en nadelen hebben apps en wat is de toekomst?
Tenslotte zal de masterclass aandacht besteden aan de nieuwe VRKI. Wat zijn de belangrijkste veranderingen en aandachtspunten en hoe pas je die goed toe?
Kortom: een compleet en interessant programma. Deelnemers hebben na het volgen van de gratis masterclass meer kennis van nieuwe toepassingen en zijn daarmee in staat om meer uit de mogelijkheden van een inbraakdetectiesysteem te halen.

Laatste ontwikkelingen en trends
Met een uitgebreid programma aan masterclasses, seminars en workshops worden bezoekers tijdens deze editie van het Security Café bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van security.
De seminars duren 55 minuten, workshops maximaal 1,5 uur, de masterclasses 3 uur. Bezoekers kunnen zich vooraf inschrijven voor één of meerdere onderdelen. Uiteraard krijgen bezoekers een uitgebreide lunch, snacks en versnaperingen aangeboden. Aan de inwendige mens is zeker gedacht!

Locatie:
Het Security Café wordt gehouden in het Golden Tulip, Ampt van Nijkerk. Hoofdsponsor is wederom Alphatronics BV.
Kijk voor meer informatie en inschrijven op: www.securitycafe.nl

Gedeeld

Geef een antwoord