Meer duidelijkheid over intelligente video surveillance

Steeds meer camera’s bieden intelligente beeldanalyse. Ze kunnen worden geprogrammeerd om automatisch te reageren op vooraf ingestelde situaties. Maar hoe gaat dat programmeren precies in zijn werk? Hoe is van deze technologie een uiterst geavanceerd detectiesysteem te maken? Dat komt aan de orde in twee workshops tijdens het Security Café op 31 mei in Nijkerk.

Veel moderne camera’s kunnen tegenwoordig zelfstandig personen en zelfs gezichten herkennen, ze signaleren het als iemand een denkbeeldige lijn passeert, ze tellen personen en geven alarm als een voorwerp wordt achtergelaten of weggenomen. Dit aantal mogelijkheden wordt steeds verder uitgebreid. Maar wat heb je eraan? Wanneer pas je ze toe? En wat zijn de voordelen? Na deze workshop is elke installateur en adviseur in staat om de voordelen van intelligente camera’s te benoemen en de bijzondere functies effectief toe te passen in de praktijk. Richting de klant geeft dit een enorme meerwaarde aan het installatiewerk.

Meer intelligentie
Ook in complete camerasystemen is steeds meer intelligentie te gebruiken. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat centralisten niet langer naar tientallen beelden hoeven te kijken waarop niets bijzonders is te zien. Als er beeld wordt weergegeven, is dat direct van een situatie die actie vereist. Het creëren van een intelligent camerasysteem vergt echter wel de nodige expertise. Die expertise kan voor een belangrijk deel worden verkregen tijdens de workshop VCA (Video Content Analyse). Er wordt ingegaan op intelligentie in zowel de camera als de recorder. Hoe is intelligente detectie te programmeren en hoe is daar een actiepatroon aan te verbinden? Wat is allemaal mogelijk met kentekenherkenning? De workshop geeft antwoord op alle vragen rond de mogelijkheden, het gebruik én de valkuilen van Video Content Analyse in zowel de camera als de recorder.

Kosteloos deelnemen
Met een uitgebreid programma aan masterclasses, seminars en workshops worden bezoekers tijdens deze editie van het Security Café bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van security. De seminars duren 55 minuten, workshops maximaal 1,5 uur, de masterclasses 3 uur. Bezoekers kunnen zich vooraf inschrijven voor één of meerdere onderdelen. Uiteraard krijgen bezoekers een uitgebreide lunch, snacks en versnaperingen aangeboden. Aan de inwendige mens is zeker gedacht! Installateurs kunnen kosteloos deelnemen aan deze waardevolle educatieve dag, die op 31 mei plaatsvindt in Ampt van Nijkerk en mede mogelijk wordt gemaakt door hoofdsponsor Alphatronics BV.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: www.securitycafe.nl

Gedeeld

Geef een antwoord