Nodazzle wint innovatieprijs brandveiligheid 2012

The smart safety light van Nodazzle heeft de innovatieprijs brandveiligheid 2012 tijdens het Nationaal Brandveiligheidscongres gewonnen. Nodazzle ontving de prijs voor een nieuw systeem op het gebied van nood-/evacuatie- en veiligheidsverlichting waarbij intuïtief vluchten centraal staat.

NodazzleVernieuwend aan het concept is dat de noodverlichting wordt gekoppeld aan de gevaren van brand en rookontwikkeling. In geval van brand slaat een rookmelder alarm. Vervolgens kunnen slachtoffers sneller een weg naar buiten vinden dankzij een speciale lichtkleur die het zicht in rook aanzienlijk verbetert. Uit verkennende livetests onder toezicht van het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid (NIFV) blijkt de gemiddelde vluchttijd met Nodazzle bijna twee keer korter is dan met een conventioneel systeem.

De andere genomineerde projecten voor de Innovatieprijs Brandveiligheid waren ‘Slimme meters en (brand)veiligheid’ van Johan van der Donk, een oplossing voor een interactief gasleverings-/lekcontrolesysteem en ‘Rookcompartimentering met behoud van evacuatiemogelijkheid in het Meander Medisch Centrum’ van GNS Branddeuren en Rolluiken B.V. Alle inzendingen zijn door de jury beoordeeld op de aspecten innovatie, integrale brandveiligheid en bruikbaarheid.

Eerder verschenen: Nominaties Innovatieprijs Brandveiligheid 2012 bekend

Gedeeld

Geef een reactie