Ook veel beveiligingstechniek te zien op ISE Europe in de RAI

Tot en met vrijdag kan in de RAI Amsterdam de vakbeurs ISE Europe worden bezocht. Deze is met name bedoeld voor de markt in professionele audio en video, maar er staan ook verschillende beveiligingsbedrijven. We hebben de belangrijkste met hun noviteiten geselecteerd.

2N Telekomunikace (9-B170) toont onder andere de Indoor Talk    met HD-geluidskwaliteit. Ook laat de door SmartSD vertegenwoordigde intercomfabrikant voor het eerst de Indoor Compact zien. Veel aandacht zal verder worden gevestigd op de modulaire IP Verso, die onder andere met aanraakscherm, toetsenpaneel, Bluetooth-lezer en vingerscanner kan worden uitgerust.

AG Neovo (8-K440) is fabrikant van hoogwaardige beeldschermen, die ontwikkeld zijn voor onder andere meldkamers. Het bedrijf ontwikkelt onder andere complete videowanden. Nieuw is onder andere de RX-reeks. Deze bestaat uit beeldschermen met Anti-Burn-in-technologie en een metalen behuizing. Ook de X-serie is nieuw en is vooral voor industriële en medische toepassingen ontwikkeld. Verder is de SC-serie te zien, die vooral bij slechte lichtomstandigheden nog duidelijk beeld verschaft.

Het Nederlandse bedrijf Amaryllo International (9-A180) levert onder andere een bewakingscamera die in het schroefdraad van een verlichtingsarmatuur kan worden gedraaid. De AR2S kan 360 rondom kijken, biedt autotracking, snelle gezichtsherkenning en de mogelijkheid om bepaalde zones uit te sluiten. De beelden worden met 256 bits versleuteld. Zo zijn er meer camera’s met vergelijkbare mogelijkheden. Bijzondere functies zijn heat mapping om indringers te detecteren en de mogelijkheid om personen en voertuigen te onderscheiden als bewegend object.

Axis Communications (9-B146) zal zijn nieuwste portfolio van netwerkaudio-oplossingen presenteren. Deze bieden een breed scala aan slimme functionaliteiten, onder andere gericht op het verbeteren van klantervaring, vereenvoudigen van publieke mededelingen en het verhogen van de veiligheid. Met netwerkaudio biedt het bedrijf een aanvulling op de video-oplossingen. Hiermee zijn indringers of bezoekers die zich in een verkeerde richting begeven direct te waarschuwen met een bericht of alarm via een speaker.

Black Nova (9-F120) uit ‘s-Hertogenbosch levert met name aanraakschermen en systemen voor gebouwautomatisering. Deze systemen werken op basis van kunstmatige intelligentie.

Bolin Technology (15-Q260) levert onder andere bewakingscamera’s, waaronder topmodellen met een 1″ beeldsensor en 4K-resolutie. De 9-series bieden onder andere 12x optische zoom, 18x digitale zoom bij 4K en 24x digitale zoom bij FullHD. Ook PTZ-camera’s en bijbehorende controllers met joystick behoren tot het assortiment.

Bosch Security Systems (3-B100, 3-B90) staat op de beurs met verschillende professionele audio- en communicatieoplossingen. De nieuwste versies van Bosch Public Address en Bosch Conference & Discussion worden getoond, evenals Bosch Commercial Audio, RTS Intercom Systems en verschillende professionele luidsprekers en microfoons.

Dexon Systems (2-B90) is gespecialiseerd in apparatuur voor het bouwen van videowanden. Het bedrijf levert verschillende modulaire systemen en opslagapparatuur. Nieuw zijn onder andere de DXN5000 met 4K input/output-resolutie, beeldschermen met 4K en 60Hz, de Dimax Pro-serie en de Dimax804/404.

DoorBird (9-B147) is een Duitse fabrikant die een IP-videointercom introduceert met 180 camera met bewegingssensor. Als iemand aanbelt terwijl er niemand thuis is, komt de melding met beeld binnen op de smartphone, zodat de bezoeker toch te woord kan worden gestaan.

Ekey biometric systems (5-V100) uit Oostenrijk is gespecialiseerd in vingerafdruklezers. Een van de noviteiten is een lezer, die werkt op een accu en draadloos signalen naar de controler doorstuurt. Dit is vooral handig voor tijdelijke toepassingen.

Fasttel (1-Q60) uit België toont het assortiment intercoms op de beurs. Enkele hiervan zijn uitgerust met een camera. Ook biometrische identificatie is mogelijk. Daarvoor maakt het bedrijf gebruik van lezers van Ekey. Verder brengt de fabrikant aanmeldzuilen en binnenposten met beeldscherm.

Hikvision (8-P280) presenteert onder andere de nieuwe AX-inbraakalarmsystemen. Deze bestaan uit draadloze componenten en zijn vooral bedoeld voor woningen en kleine bedrijven. Er zijn goede integratiemogelijkheden met video, zodat bij elke alarmmelding beeld beschikbaar is. Ook nieuw bij Hikvision zijn de terminals met gezichtsherkenning. Deze werken net als de nieuwste camera’s met deep learning. Er zijn verschillende modellen voor uiteenlopende toepassingen. Gezichtsherkenning is ook mogelijk in combinatie met fysieke toegangspoortjes. Deze systemen werken volgens de fabrikant zo snel, dat mensen niet hun pas hoeven in te houden om herkend te worden.

Ksenia Security (9-B149), in Nederland vertegenwoordigd door Lobeco, levert inbraak- en domoticasystemen met een Italiaans design. Tijdens de beurs laat het resultaten zien van de integratie met het Lares 4.0 IoT-platform, Creston Integrated Systems en Control4 Smart Home Systems. Met deze oplossingen wordt alles wat op elektriciteit werkt in huis beheersbaar via de smartphone.

Lilin UK (9-E100, 10-N130) is fabrikant van bewakingscamera’s. Het bedrijf presenteert onder andere een microdome, die even groot is als een tennisbal. Niettemin beschikt de MR6822 over een ingebouwde microfoon. Verder zijn camera’s voor automatische nummerplaatherkenning te zien.

Sightcorp (8-C315) is een spin-off van de Universiteit van Amsterdam en houdt zich bezig met gezichtsanalyse. Zo is bijvoorbeeld met bewakingscamera’s na te gaan hoeveel mensen een winkel binnenlopen, hoeveel daarvan man of vrouw zijn en wat de leeftijden zijn. Ook de emotie is af te lezen. Zo is te zien of een klant blij of boos is. Verder is te volgen waar mensen hun aandacht op vestigen.

Gedeeld

Geef een antwoord