Ruim 500 bedrijven tonen hun noviteiten op IFSEC

In London gaat dinsdag de jaarlijkse vakbeurs IFSEC van start, waar zo’n 500 bedrijven uit de hele wereld hun noviteiten laten zien. Gelijktijdig zijn ook de FIREX, een beurs over slimme gebouwen een een beurs over arbozaken te bezoeken. De beurzen duren tot en met donderdag.

Ook de bekende beurs in Londen lijdt onder een afnemende interesse van bedrijven om op dure vakbeurzen te staan. Veel van de grote marktspelers hebben besloten om zelf evenementen te organiseren en laten de IFSEC links liggen. Toch is de beurs nog groot en interessant genoeg om te bezoeken, ook vanuit Nederland en België. Grote fabrikanten als ASSA ABLOY, Axis, Dahua, Genetec, Hanwha, Hikvision, IDIS, Sony, Traka en Vanderbilt zijn nog altijd van de partij en er zijn doorlopend interessante seminars over kwesties die ook buiten het Verenigd Koninkrijk van belang zijn.

Bijzondere activiteiten
Naast de stands van de bedrijven en het seminarprogramma zijn er weer verschillende bijzondere activiteiten. In het Converged Security Centre wordt getoond wat er op het gebied van integratie van systemen mogelijk is voor bijvoorbeeld de beveiliging van vitale infrastructuur. Er worden live demonstraties gegeven van virtuele situaties, zoals de dreiging van rellen in een overvol voetbalstadion, waarbij dankzij geavanceerde sensoren kan worden ingegrepen voordat de situatie escaleert. Ook cybersecurity krijgt veel aandacht in het Converged Security Centre.

Technische uitdagingen
Voor wie zijn installatievaardigheden wil verbeteren is er ‘Show me how’. Bezoekers kunnen met techneuten van gedachten wisselen over hoe bepaalde technische uitdagingen zijn aan te vliegen, waarbij materiaal voorhanden is om het ook daadwerkelijk uit te voeren. Exposanten die hier aan meedoen zijn herkenbaar aan een speciale badge.
Wie denkt het allemaal wel te weten, kan terecht bij Engineers of Tomorrow Installation Competition. Dit is een wedstrijd waarbij installateurs zo snel mogelijk uit losse componenten een werkend systeem moeten zien samen te stellen. De winnaar gaat met een award en 1000 pond naar huis.

BeveiligingNieuws.nl is drie dagen aanwezig op de IFSEC en brengt dagelijks verslag uit.

Gedeeld

Geef een antwoord