SSA 2015: Uitgebreid programma over veiligheidsoplossingen

Safety & Security Amsterdam (SSA) besteedt komende editie veel aandacht aan totaaloplossingen gericht op eindgebruikers.

SSA_2015Vooral de problematiek rond cybersecurity komt aan bod. Daarnaast wordt ingegaan op de veiligheids- en beveiligingskwesties in specifieke branches, zoals zorg & welzijn, overheid, retail en vitale infrastructuur. In samenwerking met kennisinstellingen uit deze branches presenteert SSA doelgroepgerichte sessies in het Solutions Theater op de beursvloer.

SSA sprekers 1De vooruitgang in de IT biedt steeds meer mogelijkheden voor misbruik door steeds geraffineerdere cybercriminelen en terroristen. Pim Volkers, executive vice president van Fox IT, schetst in zijn keynote presentatie op woensdag 23 september welke sectoren vatbaar zijn voor welk type aanvallen. Welke trends en ontwikkelingen zien we als het gaat om aanvallen, en hoe kunnen we ons daarop voorbereiden? Ook zal hij laten zien hoe de tijd tussen aanval, detectie en tegengaan tot een minimum kan worden beperkt.

Zorg & welzijn
SSA biedt de veiligheidsprofessional uit de zorg informatie met betrekking tot oplossingen en producten aansluitend op de specifieke problematiek in deze sector. Zowel intramuraal als extramuraal komen aan de orde.

In 2014 fuseerden Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo. Ook op het gebied van safety & security werken de ziekenhuizen nauw samen. Kevin van Wiggen, Security Manager MCH en Patrick Leeflang, Entelec gaan woensdag 23 september in op de kracht van het aansturen van de diverse locaties vanuit één centrale meldkamer.

Onder de noemer ‘Optimale brandpreventie met woningsprinklers’ geeft John van Lierop (EFSN, VEBON-NOVB) zijn visie op het feit dat de overheid wil dat ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen en de verantwoordelijkheid voor brandveiligheid nadrukkelijker bij de eigenaar/bewoner legt.

Retail
Voor Retail zijn er sessies over hoe Security & Business Intelligence geïntegreerd kunnen worden ingezet. Hoe kunnen we onze winkels én slim beveiligen én de beveiligingssystemen bijvoorbeeld marketinginformatie laten registreren?

SSA-sprekers-3Dinsdag 22 september spreekt Bert van Steeg, secretaris Winkelcriminaliteit Detailhandel Nederland, over ‘Hoe privacywetgeving een veilige winkel in de weg staat’. Aansluitend deelt Bas Rodenberg, G4S Cash Solutions, zijn ervaring over ‘4x Veilig met geld – snel en veilig storten in eigen zaak, direct op je rekening’.

Vitale infrastructuur
Grootschalige verstoringen van de digitale infrastructuur kunnen binnen de vitale sectoren leiden tot ontwrichting of uitval van dienstverlening en maatschappelijke onrust. Wat zegt het meest recente Cybersecuritybeeld Nederland (CSBN) hierover? En met welke dreigingen moeten we de komende tijd rekening houden? Hans de Vries, directeur Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), vertelt hierover op dinsdag 22 september.

Toename in het gebruik van drones vragen om passende afspraken en regels. Wat mag wel en niet? Peter Wijninga, expert HSD en mede-auteur van het rapport ‘A blessing in the skies? Challenges and opportunities in creating space for UAVs in the Netherlands’ licht op donderdag 24 september de wet- en regelgeving rondom drones toe.

Overheid
Ook voor de overheid is er een speciaal programma dat ingaat op actualiteiten als de inzet van drones bij beveiligingsissues. Maar ook: hoe beveilig je je tegen drones? En hoe veilig is een drone? Verder is er een inspiratiesessie over de ondersteuning door multimedia bij veiligheid, crisis en beveiliging op dinsdag 22 september: ‘Hoe houden we de (veiligheids)systemen cyber secure?’, door Drs. Leen van Duijn, TNO Directeur Nationale Veiligheid en Crisis Management. En namens Het CCV vertelt de directeur, Patrick van de Brink, op 24 september over ‘Meer veiligheid door optimale samenwerking tussen de overheid en de beveiligingsbranche’.

InnovationLAB
SSA sprekers 5De beurs wordt op 22 september officieel geopend met een speech van Pieter Jaap Aalbersberg, politiechef van Amsterdam, over ‘Is publiek-private samenwerking de oplossing voor een veiliger Nederland?’. Aansluitend worden de SSA Awards 2015 uitgereikt. De opening vindt plaats in het InnovationLAB, hét podium voor vernieuwing. Verder zijn hier interessante sessies, onder meer ‘Hacken van mobiele devices’, door Gerben Broeninck MSc, Senior Consultant TNO.

Dag van de installateur
SSA sprekers 2Uiteraard komen ook de installateurs uitgebreid aan hun trekken tijdens SSA 2015. De ‘Dag van de Installateur’ op woensdag 23 september staat in het teken van de kansen voor de installateur. Vragen die op deze dag aan de orde komen, zijn ‘Hoe kan de installateur zich verder ontwikkelen?’, ‘Hoe vertalen ontwikkelingen in de markt zich naar nieuwe producten en oplossingen?’ en ‘Wat is de behoefte van de klant en hoe speel je hier als installateur slim op in?’ Moderator Pernille La Lau leidt de dag in goede banen.

SSA 2015 wordt van 22 tot en met 24 september 2015 gehouden in RAI Amsterdam.

Gratis toegangsbewijs ontvangen kan via: safetysecurityamsterdam.nl

Gedeeld

Geef een reactie