Vakbeurs SSA 2015 beloont innovatie met SSA Awards

Safety & Security Amsterdam (SSA) organiseert opnieuw de SSA Awards, de tweejaarlijkse landelijke vakprijs voor de beveiligings- en (brand)veiligheidsbranche.

SSA AwardsAandacht voor vernieuwende producten en oplossingen is één van de speerpunten van SSA 2015 in RAI Amsterdam. Het evenement vormt van 22 tot en met  24 september het bruisende middelpunt voor installateurs, distributeurs, fabrikanten, adviseurs, security managers en eindgebruikers in de beveiliging en (brand)veiligheid. Safety Security Amsterdam introduceert het SSA Innovation LAB; een plek waar innovaties tastbaar zijn op de beursvloer en waar ook de uitreiking van de SSA Awards plaatsvindt.

Elke oplossing, dienst of product, gelanceerd na 4 juni 2013, komt in aanmerking voor deze prestigieuze prijs. Inschrijven kan tot 8 juli 2015. Bijzonder aan de innovatieverkiezing van SSA is dat deze openstaat voor álle bedrijven en dus niet alleen voor SSA-exposanten. Zo biedt de verkiezing een goed overzicht van belangrijke innovaties in de branche, ongeacht of ze geëxposeerd worden op de beursvloer.

Inzenden kan in 5 categorieën, te weten:
1.CCTV / Videobewaking,
2.Toegangscontrole,
3.Inbraak- alarmering systemen,
4.Brandveiligheid en
5. Oplossingen.

Een  onafhankelijke jury, bestaande uit deskundigen en (eind)gebruikers, beoordeelt de inzendingen op hun innovatieve karakter. Bijkomende criteria zijn onder andere of de inzendingen kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid verbeteren of een oplossing bieden voor een actueel vraagstuk in de markt. Ook duurzaamheid speelt een rol bij de beoordeling. Per categorie maakt de jury op 22 juli  drie nominaties bekend.

De jury van de SSA Awards 2015 bestaat uit de volgende deskundigen:

  • Arjen Appelman, juryvoorzitter, Eigenaar AES Security (Security Professional van het Jaar)
  • Boy Kodde (TNO), Manager MKB Integrale Veiligheid – Energie
  • Fred van Poelgeest (Uneto-VNI), Technisch directeur bij Niefra Beveiliging
  • Jan Kuipers (VEB), Eigenaar Q-Vario BV (Ondernemer van het jaar)
  • Hélène Minderman (TLN), Voorzitter TAPA Taskforce NL
  • Eric Damhuis, Directeur Brain of buildings (2014 benoemd tot ambassadeur Brabants Besten)
  • Jack Ruibing (KIVI), Projectdirecteur Veiligheidsregio Haaglanden

Op 22 september, tijdens de opening van SSA, reikt de jury de SSA Awards per categorie uit aan de winnaars. Alle nominaties zijn op de beursvloer te bekijken in het SSA Innovation LAB.

Zie ook: Terugblik SSA 2013

Gedeeld

Geef een reactie