Verkiezing Directiechauffeur van het Jaar 2005

Op zaterdag 3 september a.s. vindt de verkiezing plaats van de “Directiechauffeur van het jaar 2005”. Tijdens dit evenement zullen naar verwachting 100 professioneel opgeleide directiechauffeurs strijden om de titel “Directiechauffeur van het Jaar” en de wisseltrofee.


Interdrive, Interseco en VESEC hebben zich verenigd in de “Stichting Verkiezing Directiechauffeur” welke de organisatie in handen heeft. Bij de verkiezing worden vaardigheden zowel theoretisch als praktisch getoetst en krijgen de deelnemers op vele fronten de gelegenheid hun kennis en vaardigheden te demonstreren onder het toeziend oog van een vakbekwame jury.

Directeuren, managers, leden Raad van Bestuur, topbestuurders van diverse overheden: velen profiteren van het gemak om gereden te worden. Tijd is voor hen kostbaar en reistijd wordt dan ook vaak gebruikt om een vergadering voor te bereiden of correspondentie door te nemen. Daarnaast is het voor hen in toenemende mate noodzakelijk om aandacht te hebben voor hun persoonlijke veiligheid. Om vlot, veilig en comfortabel op de plaats van bestemming te komen maken zij daarom gebruik van een professioneel opgeleide chauffeur. In Nederland zijn naar schatting momenteel 4.000 directiechauffeurs werkzaam.

De verkiezing van de ‘Directiechauffeur van het jaar’ is bedoeld om dit veelzijdige beroep bij het grote publiek onder de aandacht te brengen en om te laten zien wat het belang is van een professioneel opgeleide directiechauffeur. De huidige chauffeur is een expert die aan zeer hoge eisen voldoet. Niet alleen beschikt hij over een zeer goede rijvaardigheid, maar ook zijn topografische kennis en sociale vaardigheden zijn van hoog niveau. Bovendien waakt hij voortdurend over de veiligheid van zijn passagier(s) en weet hij te reageren op bedreigende situaties.

Link: www.directiechauffeurvanhetjaar.nl

Gedeeld

Geef een antwoord