Verslag Integrale Veiligheid 2005 met foto’s

Een succesvolle Integrale Veiligheid 2005 is achter de rug. Ruim 8.500 bezoekers hebben een bezoek gebracht aan Jaarbeurs in Utrecht om het evenement te bezoeken. Wij doen kort verslag inclusief foto’s.

Voor de meeste bezoekers is het evenement vooral belangrijk voor de contacten, toch waren er ook deze keer weer een aantal opvallende nieuwtjes te vinden.
Een camera, die dwars door kleding heen kijkt, de concealed weapon detection. Het apparaat beweegt van boven naar beneden en neemt iemand helemaal op. Op het videoscherm verschijnt de persoon zonder kleren.
De camera kan detectiepoortjes vervangen. Het systeem is geschikt voor plekken met dreiging van wapens, bijvoorbeeld op Schiphol of in voetbalstadions.

Een radar die door muren heen kan kijken. Het apparaat heet dan ook de through the wall radar. De radarstralen gaan door een betonnen muur heen. Het apparaat meet naast beweging ook hartslag en ademhaling. In bewusteloze toestand is zelfs iemand op te sporen, handig voor de brandweer bij opsporen van slachtoffers bij brand.

Ook de kleinste camera ter wereld te vinden een minuscuul speeltje van 8 bij 8 mm en dat is zelfs klein als je hem naast een nietje legt. De kwaliteit van de foto’s is wel iets minder maar je kunt de camera vrijwel overal inbouwen.

Van 6 tot en met 8 november 2007 is onder voorbehoud, hal 1 van de Jaarbeurs weer gevuld met aanbieders uit de beveiligingswereld.

Eerder verschenen:

Integrale Veiligheid 2005 8 t/m 10 november Jaarbeurs Utrecht

Terrorismebestendige prullenbak op beurs Integrale Veiligheid

Gedeeld

Geef een antwoord