Virtuele beurs en congres Genetec maandag van start

Komende maandag gaat het driedaagse evenement Connect’DX van Genetec van start. Al zo’n 5000 mensen hebben zich hiervoor ingeschreven. Het wordt een unieke mix van een congres, interactieve trainingen en een virtuele beurs met diverse partners van Genetec, zoals Axis, Bosch, Hanwha en HID.

Vanwege het tijdsverschil met Canada begint het evenement maandag pas om 16u. Wel handig natuurlijk als er overdag ander werk gedaan moet worden. President Pierre Racz van Genetec bijt het spits af met een uitgebreide introductie van het evenement en zijn visie op de nabije toekomst waarin kunstmatige intelligentie een steeds grotere rol gaat spelen. Het wordt geen lofzang. De president zal ook de beperkingen van AI benoemen. Zijn lezing zal duidelijkheid scheppen over wat de technologie werkelijk kan betekenen voor de samenleving.

Cloud
Welke technologie de komende jaren ontwikkeld gaat worden, vertellen Christian Morin en Leon Langlais van Genetec. Zo zal steeds meer verwerking van beelden in de cloud gaan plaatsvinden. Daarover praten vertegenwoordigers van onder andere Barclays, Starbucks en Uber tijdens een live paneldiscussie. Visionair Martin Gren van Axis verzorgt vervolgens een presentatie over de evolutie van beveiliging binnen het Internet of Things. Later komen nog onderwerpen aan de orde als reductie van nodeloos alarm, methodes om meer te doen met kentekeninformatie en natuurlijk cybersecurity.

Coronacrisis
Ook de rol van beveiliging tijdens de coronacrisis komt uitgebreid aan de orde. Verschillende specialisten geven hierop hun visie en bij veel sessies is het mogelijk om live vragen aan hen te stellen. Omdat het een wereldwijd gebeuren is, zullen helaas niet alle onderdelen bijgewoond kunnen worden, tenzij men drie dagen zonder slaap kan. Een Q&A met Pierre Racz vindt bijvoorbeeld plaats om 3 uur ’s nachts. Veel sessies blijven echter na het evenement beschikbaar via de website van Genetec. Vaak is het dan ook nog mogelijk om achteraf vragen via de mail te stellen.

Inspiratie
Connect’DX is bedoeld om te inspireren. Daarom ligt veel nadruk op toepassing van technologie in de praktijk. Daarbij wordt niet alleen naar de technologie zelf gekeken, maar ook naar hoe deze is in te voeren, rekening houdend met wettelijke en praktische beperkingen.
Ook is het mogelijk om virtuele paviljoens van partners van Genetec te bezoeken. Daarvoor bestaat tussen de sessies door voldoende gelegenheid. Toonaangevende bedrijven als Axis, Bosch, Dell, Hanwha, HID en Intel hebben dergelijke stands. Zij laten zien hoe hun producten en diensten samenwerken met die van Genetec. Daarnaast biedt Genetec een internationaal paviljoen met presentaties door verschillende landen waar het bedrijf actief is.

Aanmelden voor het evenement kan via deze link.

Gedeeld

Geef een antwoord