Voorbereidingen vakbeurs New Security verlopen voorspoedig

Op 13 en 14 februari vindt in de Brabanthal in Leuven weer de tweejaarlijkse vakbeurs New Security plaats. Een evenement waarop met name installateurs, distributeurs en fabrikanten elkaar ontmoeten in een sfeervolle ambiance. IDIS biedt zelfs een VIP-lounge aan voor relaties.

Onder de noemer ‘IDIS Business Lounge’ biedt IDIS bezoekers van New Security de mogelijkheid om even te relaxen en een drankje te nuttigen in een ontspannen en ongedwongen sfeer. “We laten u het bekende relaxte gevoel ervaren als wanneer u kiest voor de IDIS totaaloplossing”, licht directeur Carlo Kuijer toe.
De voorbereidingen van New Security 2019 zitten intussen in de laatste fase. Over dik een maand is het zo ver. “Het belooft een groot succes te worden”, laat beursorganisator Filip Cossement weten. “De exposantenwerving verloopt vlot en het randprogramma krijgt stilaan vorm. We verwachten aanmerkelijk meer exposanten dan tijdens de vorige editie.” Deelnemende bedrijven zijn onder andere ARAS, IDIS, Lobeco, Paxton, Risco, en Top Security. Het volledige overzicht is hier te zien.

Opgefriste aanpak
New Security is een tweejaarlijks evenement. FCO Media nam in 2015 het destijds teruglopende evenement over en gaf het een tweede leven dankzij een opgefriste aanpak. De keuze voor lezingen van deskundigen en gerenommeerde instanties uit binnen- en buitenland bleek goed in de smaak te vallen. Sinds 2015 groeide het aantal bezoekers. De editie 2017 mocht 1.700 professionals uit de beveiligingssector verwelkomen. Voor de komende editie wil de organisatie het nog beter doen, door een nog aantrekkelijker en uitgebreider programma aan te bieden. Daar moet de krachtenbundeling tussen Alia Security, de Belgische beroepsvereniging van de elektronische beveiliging, en FCO Media, uitgever van onder meer het vakblad Top Security, voor zorgen. Zeker omdat ook de altijd druk bezochte Alia Security Day dit jaar plaatsheeft tijdens New Security.

Alia Security Day
De Alia Security Day, vorig jaar goed voor ruim 250 bezoekers, opent de vakbeurs op 13 februari 2019. De formule van de tweetalige (Nederlands en Frans) workshops blijft behouden. De presentaties van securitydeskundigen beginnen om 9.30 uur. Zij die zich hebben ingeschreven om de presentaties bij te wonen worden vanaf 8.30 uur ontvangen. Wie zich inschrijft voor de Security Day krijgt automatisch toegang tot de beurs na het congres (vanaf 12.30 uur). Zodra de sprekers en hun thema’s bekend zijn, is inschrijven mogelijk via de webapplicatie van New Security (vanaf einde november). De Security Day richt zich vooral op externe stakeholders van Alia, zoals onder meer overheden, preventieadviseurs en politie en brandweerdiensten.

Win-winsituatie
“In ons vakblad Top Security werken we al een tijdje samen met Alia”, verklaart Cossement. “Tijdens New Security wordt die samenwerking verruimd. In de eerste plaats door de Security Day op te nemen in de beurs. Dat is een win-winsituatie voor zowel de organisatie van de beurs als de beroepsvereniging. Het Alia-evenement krijgt meer visibiliteit door zich te linken aan New Security en het aantal beursbezoekers stijgt, wat dan weer in het belang van de beursorganisatie is.”
Voor wie zich niet heeft ingeschreven voor de Security Day maar wel voor het overige gedeelte van de vakbeurs, is New Security op 13 en 14 februari vanaf 10 uur toegankelijk. Beveiligingsexperts kunnen beursstands bezoeken van distributeurs en importeurs gespecialiseerd in inbraak- en brandbeveiliging, toegangscontrole, cctv en monitoring.

Aanbod aan lezingen
De bestaande stands worden volgens Cossement groter. “En bedrijven die vorig jaar poolshoogte kwamen nemen zijn overtuigd van de kwaliteit van de beurs en haar bezoekers. Verschillende organisaties zullen tijdens de tweedaagse naar gewoonte een lezing organiseren. De bedoeling is om voor zowel de installateur als de professionele eindklant een mooi aanbod aan lezingen samen te stellen.”

Gedeeld

Geef een antwoord