Beveiliging nieuws

Onze partners

Advancis

Add Secure

2N

Seagate

NIBHV

i-Pro

Service Centrale Nederland

Kiwa

Bydemes

Explicate

Masset Solutions

De Beveiligingsjurist

CSL

Nimo Dog Security

Genetec

Securitas

Paxton

SOBA

SmartSD

Lobeco

Uniview

Secusoft

VEB

Nenova

Paraat

Bosch Security Systems

Koninklijke Oosterberg

Brivo

VideoGuard

Oribi ID Solutions

Regio Control Veldt

Alarm Meldnet

ASSA ABLOY

GFT

RoSecure

CDVI

HID

JMB Groep

Dero Security Products

PG Security Systems

NetworxConnect

EAL

CardAccess

Alphatronics

Akuvox

Centurion

Top Security

VVNL

Eagle Eye Networks

Dahua

SmartCell

MPL

Sequrix

ASIS

Crown Security Services

Nimo Drone Security

20face

DZ Technologies

G4S

Unii

Trigion

VBN

Eizo

Optex

Milestone

Seris

VAIBS

ADI

Hanwha Vision Europe

HD Security

Connect Security

OSEC

SMC Alarmcentrale

Hikvision

Traka ASSA ABLOY

Multiwacht

Avigilon Alta

ARAS

BHVcertificaat.online

Gold-IP

Ajax Systems

IDIS

Evenementenbranche positief na overleg met kabinet

8 oktober 2020
Redactie
04:57

Het kabinet geeft het RIVM opdracht om te kijken hoe in coronatijd veilig evenementen georganiseerd kunnen worden. Dat is het resultaat van een bespreking tussen Fieldlab Evenementen namens de evenementenbranche en de verantwoordelijke ministers.

Door de coronamaatregelen kunnen evenementen maar zeer beperkt worden georganiseerd. Dit heeft een grote impact op de evenementensector en op bedrijven die daarvan afhankelijk zijn, zoals evenementenbeveiligers. Om de belangen van de branche te behartigen hebben de brancheorganisaties zich verenigd in Fieldlab Evenementen, dat de spreekbuis vormt richting de overheid. Deze organisatie ontwikkelt gevalideerde bouwstenen als bewijslast van een veilige en betrouwbare organisatie van evenementen. Dit gebeurt in co-creatie met bedrijven, overheden, wetenschap, belangenorganisaties en publiek. Zo wil men het vertrouwen  winnen bij de Rijksoverheid, toetsingskaders verfijnen en de corona-routekaart aanpassen.

Nieuwe perspectieven
Woensdagavond vond opnieuw overleg plaats. Volgens de evenementenbranche bood dat nieuwe perspectieven. Gesproken is met de ministers Van Ark van Medische Zorg, Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, Van Engelshoven van Cultuur en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken. Besloten is dat het gezondheidsinstituut RIVM gaat kijken naar een plan om in coronatijd toch veilig evenementen te organiseren. Ook wordt Fieldlab onderdeel van het sneltestprogramma van VWS. Gekeken wordt of de sector de sneltest kan implementeren in de organisatie van evenementen. Dat wordt dan aangetoond met een nog te organiseren testevenement. Het kabinet was positief over de voorstellen van Fieldlab, maar benadrukte dat een en ander wel afhangt van de ontwikkeling van de besmettingscijfers. Daarom konden nog geen harde toezeggingen worden gedaan.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner