Beveiliging nieuws

Onze partners

Brivo

HD Security

Sequrix

Add Secure

GFT

Regio Control Veldt

G4S

ARAS

CSL

RoSecure

Trigion

Securitas

JMB Groep

Lobeco

Avigilon Alta

Uniview

DZ Technologies

Optex

ASSA ABLOY

PG Security Systems

Genetec

Advancis

OSEC

Secusoft

Eizo

De Beveiligingsjurist

SOBA

CardAccess

Milestone

IDIS

Gold-IP

EAL

HID

SmartCell

Seagate

Crown Security Services

Oribi ID Solutions

Traka ASSA ABLOY

Dero Security Products

VAIBS

Dahua

Top Security

Nimo Drone Security

Service Centrale Nederland

Unii

Hikvision

Nimo Dog Security

Alarm Meldnet

Explicate

Bydemes

Paxton

Eagle Eye Networks

VideoGuard

ADI

MPL

Paraat

Hanwha Vision Europe

SMC Alarmcentrale

i-Pro

ASIS

VBN

SmartSD

2N

Alphatronics

Bosch Security Systems

Connect Security

CDVI

BHVcertificaat.online

Seris

Multiwacht

20face

VVNL

NetworxConnect

VEB

Nenova

Akuvox

NIBHV

Centurion

Kiwa

Masset Solutions

Ajax Systems

Koninklijke Oosterberg

Evenementensector wil duidelijkheid van kabinet

4 januari 2021
Redactie
09:45

Via paginagrote advertenties vragen organisatoren van evenementen het kabinet om duidelijkheid over wat zij dit jaar wel en niet kunnen organiseren. Als komende zomer weer festivals kunnen plaatsvinden, moeten zij nu namelijk al met het organiseren beginnen. Er staan tienduizenden banen op het spel.

Ook voor duizenden evenementenbeveiligers zijn het spannende tijden. Worden zij de komende maanden weer opgeroepen of zullen zij toch moeten uitkijken naar ander werk, zoals velen al gedaan hebben? De evenementenbranche wees vorig jaar al op dat risico. Zelfs als evenementen weer mogen doorgaan, is het de vraag of dat gaat lukken. Diverse bedrijven en toeleveranciers balanceren op de rand van een faillissement en zullen definitief moeten stoppen als de coronamaatregelen ook gedurende de komende zomer nog van kracht blijven.

Geen haast
Omdat het kabinet bepaald geen haast maakt met vaccineren is de kans groot dat tot het einde van dit jaar de kans op besmetting met het coronavirus groot blijft. En demonstraties, zoals het afgelopen weekend in Haarlem, bewijzen dat men er niet op kan vertrouwen dat het publiek zich tijdens een evenement aan de maatregelen tegen coronaverspreiding houdt. De evenementensector heeft hier ook geen antwoord op, maar biedt wel aan de overheid te helpen met vaccineren. Men heeft ervaring met grootschalige evenementen en beschikt over de benodigde accommodaties. Het valt echter te betwijfelen of de overheid dit aanbod zal aanvaarden. Ook liet de politiek al weten niets te voelen voor een vaccinatieverplichting om bijvoorbeeld toegang tot evenementen te krijgen. Men wil weigeraars op geen enkele manier onder druk zetten.

Garantiefonds
De evenementenbranche wil niettemin uiterlijk 1 februari van het kabinet weten of evenementen komende zomer kunnen doorgaan. Anders zal een tweede zomer verloren gaan en komt een nog groter deel van de 100.000 mensen in deze sector op straat te staan, aldus woordvoerder Jolanda Jansen van de Alliantie van Evenementenbouwers. Volgens haar gaat het om een branche die goed is voor 7,4 miljard omzet en om miljoenen mensen die plezier beleven aan de evenementen. Normaal vinden alleen al zo’n 1200 festivals plaats per jaar. Daarnaast zijn er talloze voorstellingen in theaters en schouwburgen. Mochten evenementen de komende zomer toch niet door kunnen gaan, dan pleit de branche voor een garantiefonds, zoals dat in Duitsland is ingevoerd. Dan blijft in ieder geval een deel van de branche bestaan, zodat in 2022 weer gefeest kan worden.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner