Extra beveiliging kliniek Den Dolder wordt permanent

De extra beveiliging bij kliniek FPA Utrecht in Den Dolder krijgt een permanent karakter. Deze werd eind vorig jaar ingesteld na de moord op Anne Faber door één van de patiënten. De beveiliging moet de onrust bij omwonenden verminderen.

De inzet van beveiligers en buurtcoaches is een van de punten van een verbeterplan, dat de kliniek donderdag heeft bekendgemaakt. Het gaat om een plan dat goedgekeurd is door de inspecties van de ministeries van Volksgezondheid en Justitie en Veiligheid.
Een ander onderdeel van het plan is dat er meer met vast personeel wordt gewerkt. Het gebruik van invalkrachten wordt tot een minimum beperkt. Verder krijgt de aanpak van drugsproblemen meer aandacht. Zo wordt strenger gecontroleerd op het bezit van drugs. Het nieuwe beleid is op verzoek van de inspecties ingevoerd. Uit onderzoek was namelijk gebleken dat de werkdruk voor het personeel te hoog was en dat dit werd opgevangen met onervaren invalkrachten. Ondanks de maatregelen mag de kliniek voorlopig geen gevaarlijke psychiatrische patiënten opnemen.

Gedeeld

Geef een reactie