Extra camera’s bij NAC-stadion in Breda

Deze maand plaatst Alphatron Security Systems camera’s buiten bij het NAC-stadion. De gemeente Breda voorziet hiermee in een veiligere route van en naar het stadion. Het project sluit aan op eerder getroffen maatregelen om rivaliserende supporters van elkaar te scheiden.
Directe aanleiding voor de maatregel zijn de rellen die plaatsvonden bij het stadion na de degradatiewedstrijd van NAC Breda tegen Roda JC op 31 mei vorig jaar. NAC-aanhangers die de confrontatie zoeken met bezoekende supporters hebben al meerdere keren voor problemen met aanwezige politie gezorgd. Dit gebeurde te vaak op en langs de parkeerplaatsen bij de Stadionstraat en moet voorkomen worden. Reden genoeg voor gemeente Breda om extra cameratoezicht te realiseren op de openbare ruimte aan de zijde van de Stadionstraat.

Waarborgen openbare orde
Met de camera’s kan niet alleen de politie op straat beter worden aangestuurd, maar kunnen na ongeregeldheden ook daders worden geïdentificeerd. Daarna kunnen eventueel omgevingsverboden worden opgelegd. “Dit past in het streven naar een meer dadergerichte aanpak van het hooliganisme”, aldus burgemeester Depla in de brief aan de gemeenteraad.
Camerasystemen zijn een belangrijke schakel om veiligheid te vergroten en te borgen. Alphatron Security Systems zegt gemeenten te helpen om alle technische, functionele en wettelijke voorwaarden voor een goed camerasysteem op de juiste wijze in te vullen. Zo kan er tijdig gereageerd worden op calamiteiten, om schade te beperken.

Gedeeld

Geef een reactie