Extra strenge beveiliging op en rond Schiphol

Op en rond Schiphol zijn strenge, extra beveiligingsmaatregelen getroffen. Het zou betrekking hebben op ‘een signaal’. Het is nog niet duidelijk of dit te maken heeft met concrete terreurdreiging, maar de luchthaven is per auto nauwelijks bereikbaar.

Op de toegangswegen rond Schiphol staan lange files. Iedereen wordt streng gecontroleerd door de marechaussee.  De controles zouden plaatsvinden op basis van de Wet Wapens en Munitie. Ook trein- en buspassagiers worden gecontroleerd, maar veel minder streng dan automobilisten.
De NCTV verklaart aan De Telegraaf dat het een voorzorgsmaatregel betreft. De marechaussee spreekt van alleen extra patrouilles. Reizigers zeggen echter dat hun auto volledig is doorzocht en dat sommigen hun auto achterlaten om hun vlucht nog te kunnen halen.

Overleg
De gemeente Haarlemmermeer zegt dat een aantal zichtbare en onzichtbare maatregelen is getroffen. Hiertoe is besloten na overleg met de hoofdofficier van Justitie, de marechaussee en de NCTV. Het heeft ook te maken met het substantiële dreigingsniveau dat al enige tijd van kracht is. Voor Schiphol komt het weinig gelegen. Juist vandaag vertrekken zeer veel mensen met vakantie. Het signaal schijnt echter ernstig genoeg te zijn, om de vertragende maatregelen te rechtvaardigen.

Gedeeld

Geef een reactie