Fakkeloptocht in plaats van vreugdevuur in Scheveningen

Als alternatief voor de omstreden vreugdevuren organiseren de bewoners van Scheveningen een fakkeloptocht. Die vindt komende zaterdag plaats. Men hoopt hiermee geld te kunnen inzamelen dat nodig is om volgend jaar wel een vergunning voor een vreugdevuur rond te krijgen.

De vreugdevuren op het strand bij Scheveningen en Duindorp waren bedoeld om jongeren iets te doen te geven rond de jaarwisseling, zodat zij zich niet schuldig maken aan geweld en vernieling. De woede was dan ook groot, toen de gemeente besloot de vuren dit jaar niet door te laten gaan, omdat de organisatie niet over de juiste vergunningen beschikte en de hulpdiensten een negatief advies afgaven. Dit naar aanleiding van het uit de hand lopen van de veel te hoge vreugdevuren vorig jaar. Een aantal nachten achtereen braken onlusten uit in de Haagse wijken langs de kust.

Positieve vlammenzee
De organisatoren van de vreugdevuren hadden nog in bezwaar kunnen gaan tegen het besluit van de gemeente, maar woensdag verklaarden zij dat het dit jaar te kort dag zou worden om alles dan nog rond te krijgen. Volgend jaar wil men het professioneler aanpakken en een jurist inschakelen om de vergunningen te regelen. Het geld dat daarvoor nodig is, hoopt men met de fakkeloptocht te verkrijgen. Volgend jaar zouden er dan weer vreugdevuren ontstoken moeten worden, waarbij men zich dan wel aan regels zal moeten houden om de brandveiligheid in de omgeving niet op het spel te zetten. “Wij hopen dat de straten van Scheveningen veranderen in een positieve vlammenzee”, zei de organisatie tegen Omroep West.

Gedeeld

Geef een reactie