FNV: ‘Leiding Connexxion lijkt niet voor vergroten veiligheid’

Connexxion stapt naar de rechter om een aangekondigde actie op dinsdag 5 april van het eigen personeel in Almere te verbieden. Volgens het vervoersbedrijf dupeert deze actie de reizigers. De actie is bedoeld om aandacht te vragen voor de toenemende onveiligheid in het openbaar vervoer.

Jan Heilig van FNV Streekvervoer: “Het verbieden van deze actie dupeert de reizigers nog veel meer. De werknemers voeren actie voor meer veiligheid in het busvervoer. Ze eisen meer toezicht, toezicht dat bijvoorbeeld overvallen, overlast en zwartrijden tegen gaat. Oftewel, meer veiligheid voor werknemer en reiziger. Blijkbaar vindt de leiding van Connexxion een veiliger streekvervoer totaal niet van belang!”
Over het kort geding zegt de vakbondsman dat de actie van Connexxion hem verbaast. “Na de berovingen van buschauffeurs van het GVB zei de directeur van Connexxion mij dat de FNV moet blijven strijden voor ‘cashless’, en dus veiliger, rijden. Ook vertelde hij dat er inmiddels een goed systeem was voor poortjes in de bus dat de veiligheid kan vergroten en dat we moeten vasthouden aan onze eis om poortjes in de bus te krijgen. Dus hij lijkt het met ons eens en dan toch een kort geding. Apart, op zijn minst…”

Deel dit artikel via: