Foutparkeerder mishandelt drie handhavers in Beverwijk

Een boze automobilist heeft woensdag in Beverwijk drie toezichthouders van de gemeente mishandeld. Dat gebeurde nadat hij werd aangesproken op foutparkeren. De mishandeling was zo ernstig dat alle drie de boa’s in het ziekenhuis moesten worden opgenomen. Een van hen kan voorlopig niet werken.

Het incident gebeurde op het Stationsplein van Beverwijk. Een automobilist wilde daar parkeren, terwijl dat niet is toegestaan. Toen hij daar door twee handhavers op werd aangesproken ‘ontplofte’ hij van woede. De twee riepen versterking op, maar dat mocht niet baten. Ook de derde boa liep harde klappen op.
Burgemeester Martijn Smit van Beverwijk is woedend over wat er gebeurd is. Op Facebook schreef hij: ‘Onze Boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) werken dag en nacht om Beverwijk veiliger en leuker te maken. Vandaag spraken zij iemand aan op fout parkeren. Deze ‘meneer’ ontplofte en werd zo agressief dat drie van onze mensen in het ziekenhuis moeten worden behandeld voor hun verwondingen. De dader is aangehouden en de aangifte loopt. Diepe buiging voor onze Boa’s en deze ‘meneer’? Tuig.’ De burgemeester noemde het door de verdachte gebruikte geweld buitenproportioneel en ontoelaatbaar.

Gedeeld

Geef een reactie