Beveiliger ‘wint’ 14 miljoen door loterij-manipulatie

Het hoofd ICT-beveiliging van een bedrijf dat loterijen organiseert zou zichzelf toegang verschaft hebben tot een beveiligde ruimte waar computers getallen genereren voor de trekking. Hij ‘won’ ruim 14 miljoen dollar.

Man koopt lotDat inbreken was nog geen makkelijke taak want de ruimte was een glazen kooi die alleen toegankelijk was voor twee personen tegelijk. Hij kreeg echter officieel toegang om de tijd op de computers aan te passen.

Precies op dat moment namen de beveiligingscamera’s niet meer doorlopend op. De man zou op dat moment een usb-stick hebben gebruikt met een zelfvernietigend programmaatje erop dat hem de ‘willekeurige’ getallen kon laten kiezen.

De politie heeft een video vrijgegeven waarop de man staat die het winnende lot heeft gekocht. Hij is inmiddels opgepakt.

Gedeeld

One thought on “Beveiliger ‘wint’ 14 miljoen door loterij-manipulatie”

  1. Dit is weer zon voorbeeld van bedrijven die miljoenen uitgeven aan firewalls ed. maar waar weer iemand zo naar binnen kan lopen met een usb stick. Wordt het niet tijd dat we beveiligers met een NLJD scanner uitrusten om te controleren op dit soort zaken. Wij hadden 10 jaar geleden al een cursus klaar voor beveiligers om dit soort zaken op te sporen en te herkennen.

    Jesse
    PrivacyCompany.nl

Geef een reactie