Grote belastingfraude bij supermarkten

Verschillende supermarkteigenaren hebben tussen 2006 en 2010 voor zo’n 1,5 miljoen euro aan belastingfraude gepleegd. Ruim tweehonderd komen er met een naheffingsaanslag van af, maar vier moeten zich voor de rechter verantwoorden, schrijft het AD.

Na een groot belastingschandaal in de supermarktbranche hebben meer dan tweehonderd filiaalhouders een naheffing moeten betalen aan de Belastingdienst. Vier supermarkteigenaren worden strafrechtelijk vervolgd, vanwege de grootte van de fraude.
De fraude bestond uit misbruik van de retourknop van de kassa’s. Door te doen alsof spullen werden teruggebracht, werd kunstmatig de omzet verlaagd, zodat minder belasting betaald hoefde te worden. Het geld dat overbleef, staken zij in eigen zak.
Volgens de Belastingdienst was deze vorm van fraude vooral populair bij Super de Boer. Daar gebeurde het in de helft van de 240 winkels. Jumbo, dat Super de Boer in 2009 overnam, heeft extra controle ingevoerd, om de fraude tegen te gaan. De winkeliers die voor de rechter komen, zijn door Jumbo direct op non-actief gezet.

Gedeeld

Geef een reactie