Jaar cel geëist voor fraude bij goede doelen

Tegen de voormalige directeur van Stichting ALS, Eric Nolet, is een jaar cel geëist voor het verduisteren van drie ton. Hij benadeelde ook een andere stichting en was berucht wegens exorbitante declaraties bij andere goede doelen.

De verdachte vertelde het zo druk gehad te hebben met de stichtingen, dat hij ‘vergat’ belasting te betalen. Toen de deurwaarder langs kwam, betaalde hij zijn schulden met geld van de Stichting ALS, waarvoor hij als directeur betalingen kon verrichten. Deze situatie herhaalde zich diverse malen. Om geld terug te betalen aan de Stichting, stal Nolet geld van de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek. Zo liep de fraude op tot ruim drie ton.
Gelukkig voor de gedupeerde goede doelen waren familie en vrienden van Nolet bereid de stichtingen zo goed als schadeloos te stellen. De verdachte zelf had weinig meer te bieden dan een spijtbetuiging. Justitie vermoedt overigens dat het gestolen geld niet alleen gebruikt werd voor belastingschulden, maar dat er ook vakanties en bezoeken aan gokcentra mee werden betaald.

Gedeeld

Geef een reactie