Knutselende moeder voorziet man en zoon van vals geld

De politie heeft met de inbeslagname van een computer, een printer en 72 valse biljetten van 20 euro een einde gemaakt aan de praktijken van een valsemuntersgezin uit Wildervank. De familie liep maandag tegen de lamp toen de 13-jarige zoon een vals 20-eurobiljet uitgaf in een supermarkt in Gieten, aldus de telegraaf dinsdag

Een medewerkster ontdekte direct de matige kwaliteit van het namaakbiljet waarna de politie gewaarschuwd werd. De jongeman werd evenals de buiten in zijn auto wachtende 57-jarige vader aangehouden. Volgens de politie maakte de 43-jarige echtgenote van de man de biljetten op een huiscomputer. Ze plakte er een zilveren sticker op en sneed ze op een snijplankje op maat.

Het gelukte vader en zoon om de 20-euro biljetten met name op rommelmarkten uit te geven. Het teveel en dus terugbetaalde bedrag werd door de heren gedeeld. Ze bekenden de door hun gepleegde feiten. De creatieve moeder zei niet te weten dat haar mannen de biljetten daadwerkelijk uitgaven. De computer, een printer en 72 valse 20-euro biljetten werden inbeslaggenomen.

Link: hoe herken je een vals euro biljet

Gedeeld

Geef een reactie