Medewerkster terecht ontslagen wegens diefstal uit verpleeghuis

Een ziekenverzorgende van Rivas Zorggroep is volgens de kantonrechter in Dordrecht terecht op staande voet ontslagen wegens diefstal van onder meer pakken koffie en zakken borrelnootjes uit een verpleeghuis waar zij werkzaam was. Dat meldt De Telegraaf.

De verdachte, die betrapt was door medewerkers van Hoffmann Bedrijfsrecherche, had de zaak zelf aangespannen tegen haar voormalige werkgever. Maar in plaats van haar gelijk kreeg ze een schadevergoeding te betalen van ruim zeventienhonderd euro.
Rivas Zorggroep kampte al enkele jaren met diefstallen op een afdeling in een van de verpleeghuizen. Ook bewoners werden slachtoffer van de diefstallen. Ondanks extra veiligheidsrondes, gesprekken met het personeel en zelfs de inzet van de wijkagent, slaagde de zorgverlener er niet in om de diefstallen te beëindigen.
Daarom werd Hoffmann Bedrijfsrecherche ingeschakeld. Die plaatste in januari drie verborgen camera’s in het verpleeghuis. Drie dagen later was op de beelden te zien dat de verdachte een pak koffie uit de voorraadruimte pakte en in haar locker stopte. Na afloop van haar dienst pakte zij de koffie uit haar locker en vertrok naar huis.
Ze werd door de particuliere rechercheurs aan de tand gevoeld en gaf daarbij toe niet alleen van Rivas Zorggroep gestolen te hebben, maar ook van collega’s en bewoners. Dat was voor Rivas aanleiding voor ontslag op staande voet. Tijdens de zitting ontkende de vrouw de diefstallen en bestreed zij eerder een bekentenis te hebben afgelegd. Maar tijdens de zitting gaf zij wel toe dat zij te zien was op de beelden van de bewakingscamera’s. Ook verklaarde zij wel vaker koffie en borrelnootjes mee naar huis te hebben genomen. Dat zij ook wel eens spullen aan Rivas gaf, werd door de kantonrechter niet aannemelijk geacht. Ook het verweer van de vrouw dat het bewijs onrechtmatig was verkregen, werd door de rechter verworpen. Het was volgens hem voldoende komen vast te staan dat de diefstallen niet op een andere wijze hadden kunnen worden opgelost.

Gedeeld

Geef een reactie