OM maakt weer werk van valse paspoorten

Het Openbaar Ministerie gaat weer mensen vervolgen die met een vals reisdocument reizen. Het OM had dat op een lager pitje gezet, omdat het de handen vol had aan het vervolgen van drugskoeriers. M. Vos, persofficier van justitie in Haarlem, zei woensdag dat het OM weer de capaciteit heeft om zich te richten op mensen met een vals paspoort. Het gaat volgens hem jaarlijks om gemiddeld 2500 valse reisdocumenten.

Eind 2003 werd de noodmaatregel van kracht om op Schiphol niet meer alle drugskoeriers aan te pakken, maar alleen diegenen die meer dan drie kilogram bij zich hadden. Ook de aanpak van valse reisdocumenten kreeg minder prioriteit. Vorige week maakte minister Donner van Justitie bekend dat het OM weer alle drugskoeriers gaat vervolgen.

Volgens Vos is deze week begonnen met vervolging van drugskoeriers die tot anderhalve kilo bij zich hebben en worden uiterlijk vanaf 1 januari 2006 alle drugskoeriers weer vervolgd. Ook de vervolging van mensen met een vals reisdocument wordt gefaseerd ingevoerd, maar ook daarvoor geldt dat uiterlijk vanaf 1 januari iedereen wordt aangepakt.

Bron: ANP

Gedeeld

Geef een antwoord