Politie Almere waarschuwt voor valse keurmerksloten

De politie van Almere Stad waarschuwt voor verkopers die langs de deuren gaan en beweren sloten met Politiekeurmerk te verkopen. Benadrukt wordt dat sloten met een politiekeurmerk alleen worden geleverd door een zogeheten PKVW-bedrijf.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) geeft zekerheden over de kwaliteit van hang- en sluitwerk en leidt daarom bij een aantal verzekeraars tot premievoordelen. Om de kwaliteit te borgen mag het PKVW-keurmerk alleen door erkende beveiligingsbedrijven worden verstrekt. Deze bedrijven komen volgens de politie niet zonder afspraak langs de deur.

Bedrog
De afgelopen tijd merkt de politie van Almere Stad echter dat er steeds vaker meldingen komen van bewoners die zien dat verkopers langs de deuren gaan en sloten en dergelijke verkopen waarvan beweerd wordt dat deze het politiekeurmerk hebben. De politie is er vrijwel zeker van dat het hier bedrog betreft, omdat echte PKVW-bedrijven normaal gesproken alleen op afspraak langskomen. Daarom wordt geadviseerd om niet met de straatverkopers in zee te gaan. Wie een PKVW-keurmerk wil, kan terecht op deze website.

Gedeeld

One thought on “Politie Almere waarschuwt voor valse keurmerksloten”

Geef een reactie