Canon neemt Milestone Systems over

Canon heeft aangekondigd Milestone Systems over te nemen. De Deense leverancier van open platform video management software wordt onderdeel van Canon Europa.

Voorwaarden van de deal zijn niet bekend gemaakt. Volgens Techcrunch heeft het bedrijf in 2012 een netto winst van 4,6 miljoen euro gemaakt op een omzet van 54,6 miljoen euro.

Canon zit sinds enkele jaren in de markt voor camerabewaking, maar het lukte vooralsnog moeizaam om marktaandeel te winnen. Canon wordt met de overname een van de belangrijkere spelers in de beveiligingsmarkt. Het is een opmerkelijke stap, omdat Milestone Systems vele concurrenten van camerafabrikant Canon als partner heeft. Milestone Systems is in 1998 opgericht.

Milestone Canon

Rokus van Iperen, President & CEO, Canon Europa, Midden-Oosten en Afrika zegt: “Canon streeft ernaar om een ​​leidende positie in netwerk video surveillance te nemen en we maken een belangrijke strategische investering om onze doelstelling te kunnen te realiseren en uit te breiden in deze markt”.

Lars Thinggaard, President en CEO van Milestone Systems laat weten dat hij er trots op is dat Milestone nu deel uitmaakt van een wereldwijd opererende fabrikant en zegt dat Milestone zelfstandig blijft werken. Canon respecteert volgens hem hoe Milestone werkt met partners en oplossingen die gebaseerd zijn op een open platform.

Gedeeld

Geef een reactie