G4S deal staat op losse schroeven

Dit weekend hebben nog eens twee aandeelhouders zich aangesloten bij de groeiende lijst met investeerders die tegen de overname van ISS door G4S zijn. De deal komt hiermee volgens de Britse krant The Sunday Telegraph op de rand van de afgrond te staan.

G4SOm de overname te laten doorgaan heeft G4S de steun nodig van 75% van de aandeelhouders. Het lijkt onwaarschijnlijk dat G4S topman Nick Buckles voldoende stemmen voor de geplande overname zal krijgen. Geen enkele grote aandeelhouder heeft zich tot nu toe positief uitgelaten over de overname volgens de krant.

Beleggers zijn bezorgd dat G4S te veel afwijkt van de kernactiviteiten van het beveiligingsbedrijf. The Sunday Telegraph onthulde dat ook aandeelhouders Artemis en Schroders (respectievelijk 2 en 1,35% van de aandelen) volgende woensdag op de bijzondere algemene vergadering naar verwachting tegen de deal zullen stemmen. Een woordvoerder van G4S verklaard dat er gesprekken zijn geweest met de aandeelhouders en met vertrouwen wordt uitgekeken naar de vergadering van aanstaande woensdag.

Eerder verschenen: Weerstand tegen ISS overnamedeal G4S, Beveiliger G4S neemt ISS over en ISS verwacht geen gedwongen ontslagen

Via: www.telegraph.co.uk

Gedeeld

Geef een reactie