OR Falck wijst overname door PreNed af

De ondernemingsraad van Falck Security heeft een overname door Facilicom Services Group afgewezen. De OR heeft dit laten weten in een brief die aan alle werknemers is gestuurd.
Naast het verschil in bedrijfscultuur zou te weinig sprake zijn van gelijkwaardigheid en er zou te weinig draagvlak zijn voor de overname en integratie met PreNed Beveiliging.


Facilicom benadrukt dat er geen sprake zal zijn van een overname van Falck door PreNed, maar dat er na overname een integratie zal plaatsvinden tussen beide bedrijven op basis van gelijkwaardigheid. Uit de eerste berichtgeving van Facilicom maken de vakbonden op dat er sprake is van een verlies van 60 tot 80 arbeidsplaatsen, vooral onder de indirecte werknemers.

De OR heeft een negatief advies gegeven omdat zij bang is voor het verlies van een groot aantal arbeidsplaatsen, daarnaast zou er onvoldoende nagedacht zijn over de gevolgen van de overname. Ze zou bereid zijn om bij doorgang een juridische procedure te starten.

Op het prikbord van de beveiliging.pagina.nl reageren mensen veelal verrast. Men vind het over het algemeen erg opvallend dat dit gebeurt en had eerder problemen vanuit de hoek van de Europese Commissie verwacht.

Dat de brief veel stof doet opwaaien is wel duidelijk ?de fusieperikelen destijds tussen Group4 en NVD zijn hier niets bij? is onder andere te lezen op het prikbord.

Link: prikbord van de beveiliging pagina

Eerder verschenen: Falck Security vrijwel zeker over naar PreNed

Gedeeld

Geef een reactie