Beveiliging nieuws

Onze partners

ASIS

EAL

Trigion

Alarm Meldnet

De Beveiligingsjurist

G4S

IDIS

RoSecure

VBN

Uniview

Traka ASSA ABLOY

Genetec

Optex

Lobeco

Eagle Eye Networks

Seris

Eizo

Bosch Security Systems

CardAccess

Bydemes

Brivo

Explicate

Hanwha Vision Europe

Regio Control Veldt

Alphatronics

Crown Security Services

Connect Security

Multiwacht

Koninklijke Oosterberg

Secusoft

Akuvox

SOBA

OSEC

Nenova

Masset Solutions

Hikvision

CDVI

JMB Groep

VVNL

Gold-IP

Top Security

SmartCell

CSL

Securitas

ARAS

SMC Alarmcentrale

Nimo Drone Security

GFT

Dero Security Products

HD Security

PG Security Systems

Nimo Dog Security

Paraat

Unii

VEB

ASSA ABLOY

20face

Paxton

NetworxConnect

Kiwa

Add Secure

Oribi ID Solutions

DZ Technologies

Ajax Systems

SmartSD

VideoGuard

Advancis

MPL

VAIBS

Dahua

NIBHV

Avigilon Alta

Milestone

HID

Seagate

Service Centrale Nederland

ADI

2N

BHVcertificaat.online

Sequrix

Centurion

i-Pro

G4S en vakbonden akkoord over sociaal plan

22 februari 2014
Redactie
17:35

G4S en de vakbonden zijn het vanmorgen eens geworden over een sociaal plan voor 342 medewerkers die werkzaam zijn bij detentiecentra van de Dienst Justitiële Inrichtingen.

G4S en vakbondenDe vakbonden en G4S zijn tevreden over het ‘Justitie-akkoord’. Gert Askes, algemeen directeur van G4S, laat aan Beveiliging Nieuws weten: “We hebben er binnen onze mogelijkheden alles aan gedaan onze mensen tegemoet te komen. Met het bereikte akkoord worden de belangen van de werknemers en het bedrijf optimaal gediend.” Donderdag besloot G4S de vakbonden weer aan de onderhandelingstafel uit te nodigen nadat enkele stakers, de bonden en de directie kort hadden overlegd.

Het sociaal plan voorziet in herplaatsing van medewerkers binnen het G4S-concern, het van werk naar werk geleiden van medewerkers en een financiële aanvulling op de WW-uitkering na ontslag. Maandag 24 februari wordt het akkoord door de bonden met een positief stemadvies aan de stakende leden voorgelegd. Indien de leden met het bereikte akkoord instemmen, komt hiermee een einde aan een staking die dan twee weken geduurd heeft.

TweetOnderhandelaar Maarten Hoelscher van De Unie meldt via Twitter dat er 7,5 uur is onderhandeld tussen de partijen. Om 18.00 uur begonnen de gesprekken en om 1.30 uur hadden de onderhandelaars een akkoord bereikt. Hoelscher vindt dat het resultaat recht doet aan de eisen van de medewerkers en dat G4S hiermee haar sociale gezicht laat zien: “bovendien wordt hiermee hun jarenlange inzet en loyaliteit beloond”. FNV-bestuurder Ton Neijenhuijs is blij dat iedereen met opgeheven hoofd weer aan het werk kan. Het akkoord voorziet volgens hem in een goede outplacement-procedure.

Het ontslag van de detentiemedewerkers is een gevolg van kabinetsbezuinigingen. Op basis van het Masterplan Dienst Justitiële Inrichtingen van het ministerie van Veiligheid en Justitie sluiten de komende jaren twintig gevangenissen. Hierdoor worden er geen particuliere beveiligers meer ingehuurd.

Eerder verschenen: G4S gaat in gesprek met beveiligers

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

MPL

Wordt een partner