G4S roept op tot ondertekening Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Als beveiligingsbedrijf heeft G4S de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. Het bedrijf roept nu ook opdrachtgevers op om hetzelfde te doen. De Code werkt volgens het bedrijf aan gezonde marktverhoudingen, waarbij kwaliteit, goede werkomstandigheden voor de beveiligers en een passende prijs in balans zijn.
De Code is volgens G4S een gebleken succes. Inmiddels hebben al ruim achthonderd organisaties de Code ondertekend. De Code Verantwoordelijk Marktgedrag is een moreel appèl waaraan steeds meer ketenpartijen mee doen. Drie redenen om de Code ook te ondertekenen: het is een krachtig signaal van maatschappelijk verantwoord ondernemen, het gaat ongewenste bijeffecten van marktwerking tegen en geeft daarmee een impuls aan de verbetering van het uitbestedings- en inleningsbeleid in Nederland, waarbij niet meer alleen de prijs doorslaggevend is, maar er ook oog is voor kwaliteit en optimale inzet van medewerkers met oog voor de sociale belangen. Verder is het een kleine moeite, aldus G4S. Alleen een handtekening. De Code is geen contract. De opdrachtgever zit juridisch nergens aan vast.
Wilt u de Code ook ondertekenen? Neem dan contact op met het secretariaat van de Codekamer Beveiliging, telefoonnummer 0183-646689 of e-mail marktgedragbeveiliging@beveiligingsbranche.nl. U hoort dan wanneer en waar u de code kunt ondertekenen. Meer informatie vindt u op: www.codeverantwoordelijkmarktgedrag.nl.

Gedeeld

Geef een reactie