G4S slaat opnieuw vijandig overnamebod af

Na het advies aan aandeelhouders om niet in zee te gaan met het Canadese GardaWorld, zegt de leiding van G4S nu ook ‘nee’ tegen een overnamebod van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Allied Universal Security Services. CEO Ashley Almanza van G4S zegt geen toegevoegde waarde te zien in een fusie.

Allied Universal Security Services zou 2,1 pond per aandeel willen betalen. Dat is 20 pence meer dan GardaWorld. De overname zou het Amerikaanse bedrijf dan 3,2 miljard pond (3,6 miljard euro) gaan kosten. Dat bedrag is gelijk aan de reële marktwaarde van G4S, dat vorig jaar een omzet boekte van 7,7 miljard pond en met 533.000 medewerkers actief is in 85 landen. Allied Universal heeft ruim 200.000 medewerkers boekte vorig jaar 8,5 miljard dollar omzet. De grootste aandeelhouder is een Canadees pensioenfonds.
Volgens persbureau Bloomberg was het bod van Allied Universal bedoeld om toegang te krijgen tot de boeken van G4S. Almanza gaf echter aan dat het bod geweigerd is omdat het te laag wordt bevonden en het daarom niet in het voordeel van de aandeelhouders is.

Deel dit artikel via: