Beveiliging nieuws

Onze partners

HID

Connect Security

Masset Solutions

SOBA

JMB Groep

Service Centrale Nederland

ARAS

ASIS

Ajax Systems

Akuvox

Sequrix

VBN

Top Security

Advancis

GFT

ASSA ABLOY

Gold-IP

DZ Technologies

Secusoft

HD Security

Nimo Drone Security

Add Secure

i-Pro

VEB

Crown Security Services

20face

Paxton

Milestone

Multiwacht

OSEC

Avigilon Alta

SMC Alarmcentrale

Oribi ID Solutions

VVNL

Explicate

BHVcertificaat.online

Trigion

Eizo

Uniview

Securitas

Dero Security Products

Seris

Unii

Hikvision

CardAccess

Traka ASSA ABLOY

Paraat

Genetec

NetworxConnect

Optex

Alphatronics

Seagate

Centurion

Alarm Meldnet

Brivo

VideoGuard

CSL

Kiwa

Dahua

SmartSD

RoSecure

Lobeco

VAIBS

Regio Control Veldt

ADI

MPL

Hanwha Vision Europe

Eagle Eye Networks

G4S

Bosch Security Systems

EAL

IDIS

PG Security Systems

Nenova

NIBHV

De Beveiligingsjurist

Nimo Dog Security

CDVI

SmartCell

Koninklijke Oosterberg

Bydemes

Boon Edam

2N

Games moeten jongeren uit cybercriminaliteit houden

21 april 2020
Redactie
08:08

Speciale games moeten helpen jongeren uit de cybercriminaliteit te houden. Vandaag start de campagne ´Gamechangers´, waarbij jeugd tussen 12 en 18 jaar voor online uitdagingen komt te staan. Via deze uitdagingen leren ze cybercrime te herkennen en wordt geprobeerd te voorkomen dat zij (onbedoeld) dader worden.

De coronacrisis zorgt ervoor dat jongeren noodgedwongen thuiszitten en meer online zijn. Bij dit laatste bestaat het gevaar dat ze iets strafbaars gaan doen. “Jongeren zijn online maar een klik verwijderd van cybercrime”, waarschuwt Floor Jansen van het politieteam High Tech Crime. “Verveling ligt op de loer. Jongeren zijn dan geneigd grenzen op te zoeken. Onderzoek uit 2018 door Safer Internet Centre Nederland wijst uit dat een op de zes jongeren tussen de 12 en 17 jaar wel eens een cyberdelict heeft gepleegd, bewust of onbewust. In de leeftijdsgroep 16 – 17 jaar is dit zelfs 33 procent. Het gaat dan bijvoorbeeld om hacken, phishing en DDoS-aanvallen. Als je verkeerde dingen doet, begeef je je mogelijk (onbewust) op het criminele pad. De politie wil jongeren helpen van dat pad weg te blijven.”

Vier uitdagingen
Om die reden is ‘Gamechangers’ begonnen. Wie de site bezoekt kan zijn of haar online talenten verder ontwikkelen in vier uitdagingen. Door de challenges leren jongeren hun vaardigheden op een veilige manier te testen en waar mogelijk te verbeteren. Tegelijkertijd doen ze kennis op over wat wel en niet strafbaar is op internet. Met het aangaan van de challenges zijn prijzen te winnen, zoals een politie-experience.
Floor Jansen: “De huidige crisis is een lastige periode, zeker ook voor jongeren. Verveling kan toeslaan en dan kunnen vervelende dingen ontstaan. We hebben ook oog voor de jongeren thuis en proberen hen te wijzen op welke plekken waar zij veilig hun vaardigheden kunnen testen. Via Gamechangers helpen we hen op weg.”
Ook wijkagenten gamen mee. Op meerdere plekken spelen ze al tegen jongeren. Het idee hierachter is om in contact te komen met jongeren en hen te weerhouden van het plegen van criminaliteit. Dit initiatief sluit aan op het idee achter Gamechangers.
De campagne Gamechangers is een initiatief van de politie. Zij voert het uit in samenwerking met Deloitte (de Hacklab challenges | Hackazone), WeFitter (de WeFitter challenge), ESL (de Gamechangers FIFA Cup) en Stichting Hack in the Class (Hack in the Class).

Bron: politie.nl

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner