Gebiedsverbod voor jongen die boa mishandelde in IJmuiden

Burgemeester Dales van de gemeente Velsen heeft met ingang van zaterdag 30 mei 2020 een gebiedsverbod opgelegd aan een minderjarige IJmuidenaar. Het betreft een jongere die verdacht wordt van het plegen van zware mishandeling bij het veelbesproken incident op 21 mei (Hemelvaartsdag), jegens een van de gemeentelijke boa’s op het Kleine Strand van IJmuiden.

Het gebiedsverbod is opgelegd voor het Kleine Strand en de Zuidpier, omdat aanwezigheid van de verdachte op deze locatie kan leiden tot spanningen en ernstige verstoring van de openbare orde. De burgemeester heeft het verbod opgelegd voor de langst mogelijke periode, te weten drie maanden. Het politieonderzoek, waarbij ook andere verdachten in beeld zijn, is nog gaande.

Ziekenhuis
De betreffende boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) moest met gezichtsletsel naar het ziekenhuis nadat hij op Hemelvaartsdag was mishandeld. Andere boa’s werden geslagen en bespuugd, door een grote groep jongeren nadat de boa’s hen wilden beletten om van de pier af in zee te springen, wat erg gevaarlijk is. De 17-jarige jongen die nu een gebiedsverbod heeft gekregen, werd samen met een eveneens 17-jarig meisje aangehouden. Beiden zijn inmiddels op vrije voeten. De jongen blijft verdachte, zolang het onderzoek loopt.

Gedeeld

Geef een reactie