Beveiliging nieuws

Onze partners

Lobeco

Eagle Eye Networks

ARAS

MPL

VideoGuard

Akuvox

ASIS

Oribi ID Solutions

Nenova

Seris

GFT

ASSA ABLOY

Koninklijke Oosterberg

Advancis

Dero Security Products

Explicate

Nimo Dog Security

Traka ASSA ABLOY

Avigilon Alta

Securitas

Eizo

ADI

Ajax Systems

PG Security Systems

Bydemes

Regio Control Veldt

VEB

Dahua

Paxton

VAIBS

OSEC

Crown Security Services

SMC Alarmcentrale

i-Pro

Milestone

Connect Security

Genetec

DZ Technologies

SOBA

Alarm Meldnet

SmartCell

Top Security

VBN

Secusoft

CDVI

Add Secure

BHVcertificaat.online

VVNL

Alphatronics

Uniview

Nimo Drone Security

HD Security

Optex

Sequrix

Seagate

HID

NetworxConnect

JMB Groep

CSL

Unii

Masset Solutions

IDIS

Centurion

20face

CardAccess

Hikvision

Hanwha Vision Europe

EAL

Brivo

RoSecure

De Beveiligingsjurist

Bosch Security Systems

NIBHV

Paraat

2N

Multiwacht

Service Centrale Nederland

Gold-IP

Trigion

Kiwa

G4S

SmartSD

Gebruik mobiel netwerk vraagt blijvend aandacht voor veiligheid

26 november 2020
Redactie
16:15

Mobiele netwerken zijn op verschillende manieren beveiligd. Maar dat wil niet zeggen dat gebruikers niets te vrezen hebben. Beveiligingssoftware kan al veel verschil maken, maar ook een zekere achterdocht is noodzakelijk.

Een mobiel netwerk kent verschillende vormen van beveiliging. Bijvoorbeeld als het gaat om de beveiliging waarin de providers van het mobiele netwerk voorzien. Het is echter ook belangrijk om zelf maatregelen te nemen als het gaat om de beveiliging bij het gebruik van een mobiel netwerk. De provider beschermt het mobiele netwerk op verschillende manieren tegen uiteenlopende bedreigingen. Ontdek hier welke bescherming er is en welke maatregelen zelf zijn te nemen.

Bescherming tegen dreigingen
Een mobiel netwerk wordt gebruikt voor telefonie en internet. Het is voor iedereen van belang om veilig van een mobiel netwerk gebruik te maken. Zo is het voor bedrijven mogelijk om van een hoogwaardige telefoonverbinding gebruik te maken voor zakelijke gesprekken, zoals met SIP Trunk. Providers beschermen het mobiele netwerk tegen bedreigingen als chantage-trojans, phishing en virussen. Het is uiteraard mogelijk om zelf in extra beveiliging te voorzien, bijvoorbeeld door antivirussoftware te gebruiken. Providers garanderen namelijk nooit 100% veiligheid bij het gebruik van het mobiele netwerk. Ze doen er wel alles aan om mogelijke aanvallen van buitenaf te voorkomen.

Antivirussoftware
Om bij het gebruik van een mobiel netwerk voor extra beveiliging te zorgen, is het mogelijk om antivirussoftware te installeren. Men krijgt dan bijvoorbeeld een waarschuwing als er sprake is van onveilig online verkeer. Het is dan nog altijd aan de gebruiker om de geblokkeerde website wel of niet de bezoeken. Bij het gebruik maken van apps doet zich ook onveilig verkeer voor. Bij de juiste antivirussoftware wordt dat onveilige verkeer tegengehouden.

Overige veiligheidsmaatregelen
Bij het gebruikmaken van een mobiel netwerk loopt iedereen risico omdat er nu eenmaal sprake is van verschillende soorten dreigingen. Het is daarom belangrijk om je daar altijd bewust van te zijn. Bijvoorbeeld bij het aanklikken van links of het installeren van bepaalde bestanden. Installeer bijvoorbeeld alleen apps van officiële aanbieders, zoals Google Play Store en App Store. Check dan ook even of het een officiële app is en geen nep-applicatie. Verder is het aan te raden om altijd van de nieuwste software gebruik te maken. Voer dus ook de update door als er een nieuwe softwareversie is. Dat geldt eveneens voor updates van applicaties. Tot slot is het uiteraard van belang om je accounts waar je gebruik van maakt in het mobiele netwerk goed te beveiligen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

MPL

Wordt een partner